15.1 C
Paşcani
sâmbătă, noiembrie 27, 2021
Array

Trei francezi, cetăţeni de onoare ai comunei Helesteni

O comună din apropierea Pascaniului are de săptămâna trecută încă trei cetăţeni de onoare. Nu sunt oameni ai locului, dar pot fi consideraţi fiii satului. Este vorba despre trei persoane de cetăţenie franceză, care vin an de an în localitate, participa la spectacolele artistice şi donează comunităţii lucruri utile. Diplomele şi plachetele le-au fost oferite de către reprezentanţii administraţiei locale, într-un cadru festiv.

Trei francezi au devenit de săptămâna trecută, cetăţeni de onoare ai comunei Helesteni. Vineri, într-un cadru festiv, reprezentanţii administraţiei locale le-au oferit diplomele şi plachetele care le conferă acest titlu.

Martine, Didier şi Bernard Fajol, fac parte din grupul muzical “Amazing Grace” şi de ani de zile vin la Helesteni unde participa la tot felul de festivaluri. Pentru că s-au îndrăgostit de aceste locuri şi de tradiţiile zonei, au venit îmbrăcaţi în portul popular românesc sau haine confectionate in comuna.

Parteneriatul între primăria Helesteni şi grupul din Franţa a început în 2013. Anul trecut, ei au donat pentru comună echipamente pentru pompierii voluntari, iar în curând, au promis că vor aduce şi o autospecială pentru situaţiile de urgenţă.

Menţionăm că administraţia locală din Helesteni a acordat până în prezent 12 titluri de cetăţeni de onoare, pentru scriitorii din comună, precum Horia Zilieru sau Emilian Marcu sau alte personalităţi.

Mai multe despre acest parteneriat şi despre comuna Helesteni veţi putea vedea în emisiunea “Reporter TV – despre oameni şi locuri”, ce va fi difuzată pe 1 octombrie 2017.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Elevii pășcăneni ar putea avea, din nou, transport gratuit. Administrația locală a anunțat ca lucrează la un proiect de hotărâre în acest sens

Dupa luni de zile de asteptare, este posibil ca elevii pascaneni sa poate beneficia din nou de...

Garaje dărâmate la cererea Primăriei. Când vor fi aplicate măsuri similare și societății primarului?

Garajele construite ilegal de pe strada Zimbrului din Pascani au inceput sa fie daramate. Unul a fost...

Dictatura: Jurnalistii care refuza sa “prezinte informatiile asa cum le-au fost furnizate de reprezentantii Primariei Pascani”, nu vor fi acreditati

Jurnalistii care refuza sa “prezinte informatiile asa cum le-au fost furnizate de reprezentantii Primariei municipiului Pascani” urmeaza...

Primaria Pascani nu mai ridica deseurile vegetale. Cetatenii trebuie sa le transporte la sere, cu masinile proprii sau sa plateasca societatii CLP Ecoserv

Vesti neplacute pentru pascanenii care locuiesc la case si pentru asociatiile de proprietari de la blocuri. De...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI