Slider

Tradițiile din zona Hîrlău învățate de copii

Eveniment de amploare la Școala din Pârcovaci din apropiere de Hîrlău. Toată suflarea unității de învățământ s-a pregătit pentru o nouă ediție a evenimentului De la moși-strămoși lăsate și de noi sunt învățate. Nu au lipit susținătorii alături de cei din conducerea orașului și protopopul de Hîrlău. Publicul a aplaudat fiecare moment de cântec, dans și teatru ale elevilor iar la final s-a închis o horă unde și-au dat mână cu mână toți cei prezenți.

,,DE  LA  MOȘI- STRĂMOȘI  LĂSATE ȘI  DE  NOI  SUNT  ÎNVĂȚATE” acesta a fost numele evenimentului organizat de Școala din Pârcovaci – Hîrlău. La această sezătoare au spus prezent zeci de profesori și elevi alături de familie și administrația locală dar și protopop.

Intarea s-a făcut ca la carte, cu pâine și sare.

Începutul a debutat cu o prezentare a tot ce s-a făcut până acum în cadrul acestei activități. Dierctoarea școlii de la Pârcovaci a vorbi și despre tradițiile locului și munca ce o depun cadrele didactice cu elevii pentru un rezultat cât mai frumos a activităților dedicate.

Apoi, nu a lipsit promovarea tradițiilor românești de la costume populare, cântece și dansduri  până la mâncare.

Ideea și motivația proiectului vine din datoria morală de a păstra și cultiva în sufletul generațiilor următoare dragostea și respectul față de tradițiile și obiceiurile românești.

 Prin intermediul acestui proiect organizatorii și-au propus să valorizeze tradiţiile moştenite din moşi-strămoşi și ele să fie preluate şi transmise următoarelor generaţii, pentru a  sădi în inimile copiilor de la cea mai fragedă vârstă sentimentul de apartenenţă, de iubire şi dragoste pentru frumos şi autentic, pentru rădăcinile şi valorile poporului român.

Evenimentul s-a încheiat cu o horă mare făcută de toți cei prezenți, de la prichindei până la edilul orașului, Radu Curcă.

Parteneri la eveniment sunt Inspectoratul Școlar Județean – Iași, Primăria Orașului-Hîrlău, Protopopiatul-Hîrlău, Muzeul  Viei și Vinului-Hîrlău, Clubul Copiilor-Hîrlău și Casa de cultură a Orașului Hîrlău.

Materialul video integral poate fi urmărit pe site-ul bittv.info.

Slider
loading...