3.2 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021
Array

Traditii si obiceiuri de Sfanta Maria Mica. Ce poti face sa ai noroc

Sfanta-Maria

Nasterea Maicii Domnului, una dintre cele mai importante sarbatori religioase, se celebreaza duminica, pe 8 septembrie. Din strabuni s-au mentinut traditii si obiceiuri pe care credinciosii sa le respecte pentru a se bucura de noroc si sanatate in urmatorul an. De Sfanta Maria Mica nu se cade sa efectuam treburi gospodaresti, deoarece se crede ca va fi “rau de lovitura” pentru barbati, iar femeilor li se va arde mancarea pe foc sau se va varsa pentru copii.

De asemenea, cu aceasta ocazie se impart cele mai alese fructe ale toamnei (prune si struguri) pentru pomenirea sufletelor celor adormiti. Pentru ca in duminica acestei sarbatori este dezlegare la peste, cei care vor sa fie sanatosi sau pentru femeile care vor sa ramane insarcinate este obligatoriu sa manance peste.

Pe de alta parte, un gest pe placul lui Dumnezeu este aprinderea candelelor in casele crestinilor, in dreptul icoanei Maici Domnului. Se spune ca acea casa va primi binecuvantarea lui Dumnezeu si va fi la adapost de urgia naturii, dar si de foc si alte rele. O traditie mostenita din batrani spune ca este interzis sa faci focul in vatra in zilele de 7 si 8 septembrie daca nu vrei sa atragi asupra ta necazurile si bolile.

DE LA ACELAȘI AUTOR

O întrebare cheie pentru o problemă cheie: Vor beneficia România și românii de sumele puse la dispoziție prin Planul Național de Redresare și Reziliență?!

Peste două zile, Consiliul Afaceri Economice și Financiare va aproba Planul Național de Redresare și Reziliență al...

Întreruperi de apă, miercuri, la Boșteni

C.P. În vederea realizării unor lucrări de modernizare tehnologică a Stației de pompare a apei Hăznășeni, municipiul...

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Dumitru. Acum aflăm cum va fi iarna

Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe 26 octombrie pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de mir. Dacă în tradiția...

Noi reguli pentru slujbele religioase și procesiuni: distanţă de 2 metri între persoane, acces limitat în interior

Accesul credincioşilor în lăcaşul de cult şi în locaţiile unde se organizează slujbe şi adunări religioase se...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI