More

  Topul cu cele mai rușinoase nume. Vezi ce prenume sunt în Pașcani

  Array

  Inventivitatea românilor reiese şi din prenumele atribut moştenitorilor. Conaţionalii noştrii nu se ruşinează când e vorba să îşi boteze micuţii cu preferinţele pe care le au în materie de vedete, mâncăruri sau mărci de maşini. Din fericire, cazurile cu nume care stranesc râsul, vor fi în scădere în anii următori ani datorită unei legislaţii recente.
  Românii se dovedesc inventivi când vine vorba să aleagă un prenume pentru copil. Părinţii aleg cum să-şi numească copiilor din diferite surse de inspiraţie, pornind de la mărci de maşini, feluri de legume, vedete favorite până la denumirea unor instituţii.

  Papanaş, Facultate, Leuştean, Milion, Berebună sau Miss America sunt doar câteva exemple de prenume purtate de câţiva copii din ţara noastră. Părinţii şi-a botezat odraslele cu denumirea unor obiecte sau evenimente care semnifică ceva în viaţa lor.
  Nici exemplele cu nume de familie, care stârnesc râsul atunci când sunt rostite, nu sunt mai puţin întâlnite. Printre cele mai uzuale menţionăm – Bucă, Mortu, Muci, Nespălatul, Vacăgrasă sau Hitler.
  În ultima perioadă păşcăneni şi-au botezat copiii cu prenume împrumutate din ţările în care s-au născut micuţii. Printre cele mai neobişnuite pentru ţara noastră menţionăm: Amna, Annelyse Francisca, Vincenzo, Sophia, Husein, Rianna sau Solomon.

  Potrivit legislaţiei privind întocmirea actelor de stare civilă, recent s-au impus anumite restricţii astfel încât ofiţerului de stare civilă are obligaţia de a refuză înregistrarea prenumelor formate din cuvinte indecente, ridicule sau altele de natură să afecteze ordinea publică şi bunele moravuri sau interesele copilului.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Moped neînregistrat condus de un tânăr fără permis în Tătăruși

  La data de 1 martie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Tătăruşi au oprit, pentru control, pe raza comunei Tătăruşi, un moped condus...

  Demarează campania de primire a Cererii Unice de plată pentru 2021. Ce trebuie să facă fermierii

  Demararea Campaniei de primire a Cererii Unice de Platăîn anului 2021 Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează căîncepând cu data de 01 martie 2021,a...

  Episcopia Catolică de Iaşi solicită obţinerea acordului părinţilor pentru orele de educaţie sanitară

  Episcopia Romano-Catolică din Iaşi susţine poziţia Bisericii Catolice din România, care cere ca părinţii să îşi dea acordul înainte ca un copil să poată...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp