1.8 C
Paşcani
marți, decembrie 7, 2021
Array

Tinerii din Ruginoasa, la un festival international de folclor

Ansamblul “Junii Ruginoasei” si o talentata eleva din comuna au participat zilele trecute la un festival international de folclor. Tinerii, care pastreaza si duc mai departe traditiile romanesti, au obtinut un trofeu si diplome din partea organizatorilor pentru prestatiile lor pe scena. Este pentru al patrulea an cand elevii din Ruginoasa participa la acest concurs, organizat de Inspectoratul Scolar Judetean Iasi.

Tinerii duc traditiile romanesti mai departe. Ansamblul “Junii Ruginoasei”, de la Scoala Al. I. Cuza din localitate, impreuna cu eleva Petruta Sacara, au participat saptamana trecuta la un concurs de folclor. Este vorba despre Festivalul Internaţional de Cultură şi Civilizaţie Românească „Românaşul”, ce a avut loc in Copou, Iasi, in perioada 3-7 iulie.
Pe scena au evoluat participanti din toata tara, precum si din strainatate: Ungaria, Republica Moldova sau Ucraina. Petruta, tanara solista care se face remarcata la orice eveniment, a reusit sa atraga atentia organizatorilor.
Elevii de la Ruginoasa participa de patru editii la acest festival, iar anul acesta au primit diplome si un trofeu pentru prestatia lor.

Mentionam ca festivalul a fost organizat de Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, Primaria Municipiului Iasi si Scoala Gimnaziala B.P. Hasdeu. Scopul activitatii a fost de a valorifica si promova traditiile si obiceiurile folclorice.

 

Sursa foto Facebook

DE LA ACELAȘI AUTOR

Locuri de veci, doar pentru cei cu certificat de deces

Locurile de veci in noul cimitir al municipiului Pascani vor fi repartizate doar pe baza certificatului de...

La mulţi ani, români de pretutindeni! La mulţi ani, România!

De 1 decembrie omagiem Ziua Naţională a României, ziua românilor de pretutindeni. Visul unităţii noastre naţionale a fost...

Elevii pășcăneni ar putea avea, din nou, transport gratuit. Administrația locală a anunțat ca lucrează la un proiect de hotărâre în acest sens

Dupa luni de zile de asteptare, este posibil ca elevii pascaneni sa poate beneficia din nou de...

Garaje dărâmate la cererea Primăriei. Când vor fi aplicate măsuri similare și societății primarului?

Garajele construite ilegal de pe strada Zimbrului din Pascani au inceput sa fie daramate. Unul a fost...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI