1.1 C
Paşcani
luni, ianuarie 17, 2022

Tinerii din Hălăucești au reușit! Localitatea are titlul de „Sat european de tineret 2022”

Tinerii din comuna Halaucesti au reusit! Au adus acasa titlul de „Sat european de tineret 2022”. Adica, au muncit enorm in acest an, pentru ca cel viitor, sa aduca in Halaucesti lucruri bune pentru tineri. Desemnarea a fost facuta in cadrul unei gale de premiere, ce a avut loc miercuri, 29 septembrie, in Aroneanu.

 


Castigarea acestui titlu inseamna pentru comunitate un pas spre un viitor mai bun. In 2022, schimbarea va fi adusa de tineri, prin activitati concrete si infiintarea unui centru de tineret. Toate vor fi realizate cu fonduri europene.

Voluntarii din grupul de initiativa au cautat sprijin nu doar local, ci si judetean. Le-au cerut sa li se alatura in activitatile viitoare, reprezentantilor Prefecturii si Consiliului Judetean Iasi, Universitatii Alexandru Ioan Cuza Iasi, UMF si Protectia Mediului.

Titlul de ”Sat European de Tineret” este oferit de către Guvernanță satelor sau comunelor care își doresc ca prin acest program să facă o schimbare în comunitatea lor. Pe parcursul anului în care vor purta acest titlu, toate activitățile, proiectele, evenimentele sau acțiunile ce vor fi organizate la nivel local vor urmări să crească participarea tinerilor și a autorităților în vederea rezolvării unor probleme sau nevoi ale tinerilor din comunitate, cât și îmbunătățirii unor aspecte care-i vizează în mod direct pe tinerii din mediul rural.

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Ministrul Dezvoltării, întalnire cu primarii pentru proiectele de investiții

Tolba cu promisiuni privind proiectele de investitii in judetul...

Neînțelegeri privind locurile de parcare în spatele blocului Crizantema din Pașcani

Neintelegeri privind locurile de parcare intre locatari si unii...

Tineri prinși cu mașina furată, într-o benzinărie din Pașcani – VIDEO

Patru tineri ce au furat o masina de teren...

Anul Nou pe vechi, în Pașcani, Târgu Frumos și localitățile din apropiere. Festival de datini la Drăgușeni – FOTO

Este mare sarbatoare in aceasta seara pentru crestinii ortodocsi...