8.9 C
Paşcani
miercuri, septembrie 22, 2021
Array

Tinerii cu facultate si batranii, someri, refuza recalificarea VIDEO

Unii someri pascaneni refuza reconversia profesionala. Tinerii cu facultate nu vor sa faca cursuri de recalificare dupa ce mai multi ani au invatat o alta meserie. Nici persoanele de varsta a doua nu au disponibilitatea sa invete lucruri noi din alte domenii, fata de cel in care au lucrat zeci de ani.

Chiar daca nu isi gasesc un loc de munca in domeniul in care au terminat o facultate sau un liceu, multi dintre tinerii someri nu vor sa faca un curs de recalificare, chiar daca sunt gratuite. Ionela a terminat Facultatea de Economie si mai are o specializare de asistent generalist. Deoarece are doua scoli absolvite, crede ca un curs nu o va ajuta sa isi gaseasca de munca.

Nici cei de varsta a doua nu mai au disponibilitatea de a invata. Domnul Mihai are 54 ani iar in ultimii 30 a lucrat ca macelar. Considera ca a invata o alta meserie nu este un solutie pentru el.

Sunt insa si categorii de persoane care trebuie sa faca un curs de recalificare obligatoriu. In aceasta situatie sunt tinerii care au terminat un liceu teoretic si nu au nici o specializare.
Cursurile sunt gratuite dureaza circa trei luni, iar in luna martie se organizeaza pentru lucrator in comert, cresterea animalelor si structuri pentru constructii.

Mentionam ca de curand s-au terminat doua cursuri, facute la Pascani si Siretel, ca lucrator in comert si in cultura plantelor, la care au luat parte zeci de someri.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Intalnire cu primarii pentru Autostrada A8, Tărgu Neamt – Iasi. Incep forajele geotehnice

Intalnire importanta in sala de sedinte a Consiliului Local din Pascani cu privire la stadiul de realizare...

Parcul industrial al Pascaniului, deocamdata doar vorbe

Demersurile privind amenajarea unui parc industrial la Pascani bat pasul pe loc de luni de zile. Consiliiul...

Cum explica primarul Pintilie discursul din prima zi de scoala: Am fost invitat, am participat dar nu sunt de acord. In 2015 i-a trimis...

Prezenta autoritatilor locale si judetene doar la doua unitati de invataman din Pascani, la festivitatea de deschidere...

11 milioane lei, imprumut pentru cimitirul mic si Piata Vale. Dediu: „Primarul Câțu”, nici un leu de la Guvern sau UE

Municipiul Pascani se imprumuta de la Trezoreria Statului pentru doua investitii importate. Solicitarea primarului Marius Pintilie a...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI