Slider

Luna aceasta trebuie depuse la Fisc două formulare foarte importante care vizează contribuţia la bugetul de stat a locuitorilor din Regiunea de Nord-Est.
Astfel, până pe 25 mai sunt aşteptate declaraţiile privind veniturile realizate în România (D200) şi cele din străinătate (D201), în anul 2016. Acestea pot fi înregistrate fie electronic, prin intermediul serviciului Spaţiu Privat Virtual sau semnată cu un certificat digital calificat, prin portalul www.e-guvernare.ro, fie pe format hârtie, prin poştă sau direct la ghişeele Fiscului.

„Declaraţia 200 trebuie depusă de către cei care au realizat venituri din mai multe surse sau categorii de venit pentru care există obligaţia depunerii declaraţiei“, a afirma Maria Ţăran, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Regionale Generale a Finanţelor Publice Iaşi.

Nu au obligaţia depunerii declaraţiei contribuabilii pentru care impozitul reţinut de plătitorii de venituri este final, cei care în anul de raportare au realizat venituri din activităţi independente impuse pe bază de norme de venit, cu excepţia persoanelor care au depus declaraţia de venit estimat în luna decembrie şi pentru care nu s-au stabilit plăţi anticipate. Totodată, nu vor depune această declaraţie cei care au realizat venituri din cedarea folosinţei bunurilor pentru care chiria prevăzută în contractul încheiat între părţi este stabilită în lei, nu au optat pentru determinarea venitului net în sistem real şi la sfârşitul anului anterior nu îndeplinesc condiţiile pentru calificarea veniturilor în categoria veniturilor din activităţi independente, pentru care plăţile anticipate cu titlu de impozit sunt egale cu impozitul anual datorat şi impozitul este final.

Continuarea pe Evenimentul

Slider
loading...