19.2 C
Paşcani
vineri, septembrie 17, 2021

Terenurile de sport de la scolile din Pascani ar putea fi deschise si in vacanta de vara

Terenurile de sport de la scolile din Pascani ar putea fi deschise si in vacanta de vara

Prefectul judetul Iasi, Marian Serbescu, vrea ca terenurile de sport din preajma unitatilor de invatamant sa fie deschise si in perioada vacantei de vara. Deja, au fost inaintate demersuri catre Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, pentru ca toate procedurile sa fie facute din timp. Astfel, copii si tinerii ar putea avea unde sa isi petreaca timpul liber, intr-un mod sanatos, pe perioada sezonului cald.

In municipiul Pascani, aproape toate scolile dispun de terenuri de sport care pot fi folosite. Consiliul de Adminstratie de la Colegiul Tehnic CF Unirea din Pascani a votat pentru acest demers al Prefecturii Iasi, iar locatia ar putea fi deschisa si in luni urmatoare

La Colegiul Mihail Sadoveanu, terenul de sport nu a fost deschis nici in anul scolar, din cauza starii de degradare in care se afla. Conducerea scolii spera ca primaria sa repare spatiul, iar acesta sa fie deschis macar incepand din luna august.

Exista insa o nelamurire, in ceea ce priveste siguranta si paza copiilor care ar urma sa vina sa faca miscare. Prefectul judetului Iasi, Marian Serbescu, a precizat ca aceasta problema ar putea fi rezolvata la fel ca si anul trecut. Mai exact, cate un reprezentant dinAsociatia Parintilor sau din diferite O.N.G-uri ar putea sa ii insoteasca pe elevi, insa acest lucru va fi clarificat in curand.

Totusi cei care vor sa faca miscare, vor putea inchiria contra-cost sala de sport din fata Colegiului „Sadoveanu”. Potrivit unei hotarari de Consiliu Local, tariful pe timp de zi este de 40 de lei/ora iar pe timp de seara, cand se aprind luminile, 80 de lei/ora.

Mentionam ca acest proiect a fost implementat si anul trecut, insa din cauza procedurilor administrative, demarate tarziu, terenurile de sport au fost deschise dupa data de 15 august.

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Concurs pentru postul de manager la Spitalul Sfântul Ioan din Târgu Frumos

Consiliul de Administratie al Spitalului de Boli Cronice Sfantul Ioan din orasul Targu Frumos organizeaza concurs pentru...

Furt dintr-un birou, surprins de o cameră stradală. Pagubă de o mie de lei

Un noua presupusa infractiune a fost filmata de o camera stradala intr-o zona din municipiul Pascani. Un...

Aleșii locali roagă cetățenii să nu mai arunce resturile din construcții în pubele. Deșeurile pot fi ridicate de operatorul de salubritate de la domiciliul...

Administratia locala din Pascani face apel, din nou, catre cetateni sa nu mai puna gunoaie rezultate in...

Ajutorul de încălzire se va da printr-o nouă lege. La Pașcani, nu se primesc cereri deocamdată

Ajutorul de incalzire se va da printr-o noua lege la Pascani, la fel ca si in toata...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI