3.2 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021
Array

Teapa de milioane de euro pentru cateva firme din Pascani din partea spaniolilor de la Dytras

Teapa teribila cu bani europeni. pentru mai multe firme din Pascani. O societate din grupul firmei spaniole care a castigat licitatia pentru reabilitarea aductiunii de apa si a statiei de epurare din Pascani a intrat in faliment. Este vorba despre ce Dytras Romania S.R.L, societate care a lasat in urma datorii neachitate de zeci de miliarde de lei vechi pentru lucrari neexecutate. Licihidatorul a declansat procedura de faliment iar acum i-au fost scoase bunurile la vanzare, in valoare totala de nici 300 de miioane de lei vechi. Pe lista apare tehnica de calcul si doua autoturisme a caror valoare nu acopere nici pe departe datoriile.
Printre firmele inselate se afla si o societate din grupul de firme ACK unde este actionar si senatorul Florin Constantinescu. Societatea are de incasat de la Dytras aproape 1,2 mil de lei, dar nu se stie daca va recupera vre-un leu.

In aceeasi situatie se afla mai multe societati din Pascani. Si Prest Serv Apa SA Pascani a fost la un pas de ramen pagubita cu o alta societate din grupul Dytras care a intrat in insolventa. Conform contractului, societatea spaniola mai avea de de executat lucrari de peste 1 milioan de euro descoperite de specialisti la receptia partiala a investitiei.

Noroc ca societatea de apa si canal din Pascani a executat garantia bancara de cca 1,7 mil de euro acum lucrarile fiind reluate pentru a fi finalizate pana in primavara anului viitor.

Mentionam ca valoare toatala a proiectului este de 14 milioane de euro, 75% din fonduri europene iar restul de la bugetul de stat si bugetul local.

Orizont.info

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI