-3.1 C
Paşcani
joi, ianuarie 20, 2022

Taxe şi impozite mai mici, doar până la sfârşitul săptămânii

Mai sunt câteva zile până când puteţi să vă achitaţi taxele şi impozitele locale cu o reducere de 10%. Conform legii, bonificaţia este acordată doar panam pe 31 martie celor care îşi plătesc integral datoriile către bugetul local pentru anul în curs. Ultima zi din acesta luna când sunt deschise casieriile Serviciului de Finanţe Locale este vineri 30 martie, până la ora 13.30.

Conform Primăriei Paşcani ca şi până acum cei mai buni platnici sunt persoanele fizice, mai ales pensionării. De exemplu impozitul pentru clădiri a fost achitat în proporţie de 93% de persoanele fizice şi 69% de cele juridice iar impozitul pe terenuri în proporţie de 43% de cetăţeni şi doar 27% de societăţile comerciale. De asemenea impozitul pentru mijloacele de transport a fost achitat în proporţie de 105%, în care sunt incluse şi o parte din restante, de către persoanele fizice şic că 50% de persoanele juridice.
În ceea ce priveşte taxa de salubritate, încă mai sunt probleme cu completarea declaraţiilor de către proprietarii de locuinţe din Paşcani. Doar 9400 dintre ei le-au depus de Serviciul de Finanţe Locale,  adică cca 60%, fiind declarate 19200 de persoane din peste 32.000 de cetăţeni ai municipiului. Şi pentru completarea acestor declaraţii termenul limită este de 31 martie a.c. După acesta dată plata taxei va fi calculate din oficiu pentru patru persoane în fiecare locuinţă, urmând ca pe parcursul anului să se facă regularizarea, în funcţie de datele prezentate de contribuabili.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Copaci taiati de pe domeniul public, pentru inlocuirea unei conducte

La Pascani este usor sa tai copaci verzi de...

CSM Pascani cauta jucatori. Au fost reluate antrenamentele

Echipa locala de fotbal CSM Pascani a reluat antrenamentele,...