More

  Taxa de salubritate – Ce trebuie să facă proprietarii, chiriaşii şi cei plecaţi din localitate

  Precizări importante din partea Primăriei Paşcani, privind modul de aplicare a taxei de salubritate, de la 1 ianuarie 2018. Pentru a nu plăti mai mult decât este necesar, pascanenii de la bloc sau case trebuie  să completeze o declaraţie pe proprie răspundere privind numărul de persoane din locuinţa, in perioada 1 noiembrie 2017 – 28 februarie 2018.

  Cei care nu depun acest document vor fi amendaţi şi taxaţi din oficiu pentru 4 persoane, dar se poate face regularizarea după clarificarea situaţiei. Pe baza declaraţiilor, Finanţele Locale va trimite fiecărui proprietar de locuinţa câte o declaraţie de impunere, de unde va afla cât are de plătit. Plata taxei se va face în patru transe trimestriale: până la 31 martie, 30 iunie, 30 iunie şi 31 decembrie. Primii doi membri de familie vor achita câte 10,16 lei pe lună iar pentru următorii taxa va fi de 8 lei pe lună.
  Regulile sunt valabile şi pentru proprietarii de locuinţe închiriate. Mai exact aceştia vor fi nevoit să declare numărul chiriaşilor şi să achite pentru ei taxa de salubritate. Excepţie fac locatarii de la blocurile ANL care, deşi sunt chiriaşi, trebuie să declare numărul de membri din familie şi să achite taxa de salubritate.
  De asemenea cei care au mai multe locuinţe trebuie să depună câte o declaraţie pentru fiecare imobil în parte, cu numărul de persoane de acolo.
  Vor fi taxaţi şi păşcănenii care lipsesc din localitate sau sunt plecaţi în străinătate, dacă declaraţiile lor nu vor ajunge în timp util la Finantele Locale. Când vor face dovada că au domiciliul stabil în altă localitate sau că au lipsit cel puţin 90 de zile consecutive, taxa va fi recalculat şi vor primi banii înapoi. Pentru asta trebuie să prezinte documente din care să reiese că nu au fost acasă: viza de flotant, contractul de muncă, actul de rezidenţa sau adeverinţa de internare.

  Menţionăm că în caz de mutare sau deces trebuie anuntati inspectorii de la fisc pentru sistarea taxei de salubritate. Si in acest caz sumele încasate vor fi restituite dacă plata a fost făcută în avans. Noile reguli sunt valabile doar pentru persoanele fizice. Cele juridice vor plăti salubritatea ca şi până acum, pe bază de contract şi factura.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Codul Rutier: Plăcuțe de înmatriculare diferite pentru mașinile electrice, amenzi pentru pietoni neatenți

  Ministerul de Interne vrea să modifice Codul Rutier astfel încât să limiteze la 30 km/h viteza cu care circulă bicicliștii și să amendeze pietonii care folosesc telefonul mobil în timp ce traversează strada, afirmând că „convorbirile palpitante” la mobil distrag atenţia pietonului. //

  Condamnat cu suspendare după ce şi-a ucis mama şi tatăl

  Condamnat cu suspendare după ce şi-a ucis mama şi tatăl. Şoferul vinovat conducea un Audi cu volan pe dreapta, în care se afla familia sa: avea 112 km/oră într-o zonă limitată de 50, iar carosabilul era umed. Într-o curbă a pătruns pe contrasens unde a acroşat un camion. //

  Ședința de urgență pentru tichete de Paste

  Încă o speranță pentru pascaneniii cu venituri mici, de a avea ce pune pe masa de Paste. Consilierii din opoziție au inițiat un proiect...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet