More

  Sute de cereri pentru tarif social la electricitate

  Array

  Sute de cetăţeni, beneficiari de tarif social au venit în ultimele zile la sediul Primăriei din Paşcani pentru a fi ajutaţi la întocmirea unui dosar ce este de folos Companie de electricitate. Chiar dacă din an acest an au fost făcute schimbări, prin ordin de Ministru, ca asistenţii sociali să nu se mai ocupe de dosar, la Paşcani, din obişnuinţă, se face, însă numai în acest an.

  Bătrâni, bolnavi şi săraci, zeci de oameni care beneficiază de tarif social la E.ON au venit în aceste zile la sediul primăriei din Paşcani, cu factura de la energie în mâna pentru o declaraţie pe propria răspundere, document ce trebuie avizat de către municipalitate. De pe data de 20 şi până în prezent numărul beneficiarilor a ajuns la aproape de 600 de persoane.

  Trebuie să ştiţi că se poate numai în acest an, pentru că, printr-un ordin de ministru Primăriile nu mai au voie să facă acest lucru. Tariful social se acordă numai pentru consumul realizat la domiciliul stabil al celui care solicită, în condiţiile în care consumatorul solicită aplicarea tarifului social şi are un venit mediu lunar pe membru de familie de 1.050 lei.

  Consumatorii casnici care îndeplinesc condiţiile menţionate anterior trebuie să prezinte pentru actualizarea contractelor următoarele documente:
  – Copie a actului de identitate din care să rezulte adresa domiciliului stabil;
  – Cerere de acordare a tarifului social;
  – Declaraţie pe proprie răspundere privind venitul mediu pe membru de familie pentru persoanele care au venituri, însoţită de documente justificative (cupon de pensie, adeverinţe de venit etc.). Persoanele care nu înregistrează venituri vor prezenţa o declaraţie, semnată şi validată de Primăria localităţii de reşedinţa.

  Declaraţia pe proprie răspundere, privind venitul mediu pe membru de familie, are valabilitate de 12 luni.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Moped neînregistrat condus de un tânăr fără permis în Tătăruși

  La data de 1 martie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Tătăruşi au oprit, pentru control, pe raza comunei Tătăruşi, un moped condus...

  Demarează campania de primire a Cererii Unice de plată pentru 2021. Ce trebuie să facă fermierii

  Demararea Campaniei de primire a Cererii Unice de Platăîn anului 2021 Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează căîncepând cu data de 01 martie 2021,a...

  Episcopia Catolică de Iaşi solicită obţinerea acordului părinţilor pentru orele de educaţie sanitară

  Episcopia Romano-Catolică din Iaşi susţine poziţia Bisericii Catolice din România, care cere ca părinţii să îşi dea acordul înainte ca un copil să poată...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp