8.9 C
Paşcani
miercuri, septembrie 22, 2021
Array

Statistici ingrijoratoare. A crescut numarul infractorilor minori

Din ce in ce mai multi adolescenti devin infractori. Anul trecut zeci de minori aflati aproape de varsta majoratului au fost trimisi in judecata pentru furturi, agresiuni sau violuri. Totodata, foarte multi au primit amenzi pentru anumite contraventii.

Bilantul Parchetului de pe langa Judecatoria Pascani prezinta statistici ingrijoratoare. Foarte multi adolescenti au fost trimisi in fata judecatorilor anul trecut, fenomenul fiind in crestere cu peste 50 % fata de anul 2012. Majoritatea au varste cuprinse intre 15 si 17 ani.

Cele mai dese infractiuni pe care le comit minorii sunt agresiunile, talhariile si violurile. De exemplu, un adolescent de 17 ani din Braesti a fost trimis in judecata anul trecut fiind suspect de act sexual cu minori. El este acuzat ca ar fi profitat de o copila de numai 14 ani.

De asemenea, foarte multi minori au primit amenzi dupa ce au incalcat legea. Anul trecut s-au inregistrat peste 80 de situatii, mai mult cu 70% decat in 2012. Printre principalele motive din cauza carora, adolescentii devin infractori este plecarea parintilor in strainatate.

Mentionam ca anul trecut magistratii din Pascani au avut de instrumentat peste 1000 dosare de procuror, dintre care peste 400 au fost solutionate.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Intalnire cu primarii pentru Autostrada A8, Tărgu Neamt – Iasi. Incep forajele geotehnice

Intalnire importanta in sala de sedinte a Consiliului Local din Pascani cu privire la stadiul de realizare...

Parcul industrial al Pascaniului, deocamdata doar vorbe

Demersurile privind amenajarea unui parc industrial la Pascani bat pasul pe loc de luni de zile. Consiliiul...

Cum explica primarul Pintilie discursul din prima zi de scoala: Am fost invitat, am participat dar nu sunt de acord. In 2015 i-a trimis...

Prezenta autoritatilor locale si judetene doar la doua unitati de invataman din Pascani, la festivitatea de deschidere...

11 milioane lei, imprumut pentru cimitirul mic si Piata Vale. Dediu: „Primarul Câțu”, nici un leu de la Guvern sau UE

Municipiul Pascani se imprumuta de la Trezoreria Statului pentru doua investitii importate. Solicitarea primarului Marius Pintilie a...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI