9.5 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021
Array

Sprijin parlamentar pentru reabilitarea unei scoli din imprejurimile Pascaniului

În şedinţa Senatului de luni, 21 octombrie 2013, senatorul PSD Florin Constantinescu a adresat Guvernului României două întrebări şi o interpelare, având ca obiect probleme locale şi centrale.
Una dintre ele, a avut ca obiect ,,Reabilitare Şcoala cu clasele I-VIII, sat Criveşti, comuna Vânători, judeţul Iaşi”. Pentru buna desfăşurare a activităţii didactice a elevilor care studiază la Şcoala cu clasele I-VIII, sat Criveşti, comuna Vânători, judeţul Iaşi, sunt necesare lucrări de reabilitare. Senatorul PSD Florin Constantinescu a solicitat Ministerului Educaţiei Naţionale alocarea sumei de 48,350 mii lei pentru reabilitarea Şcolii cu clasele I-VIII, sat Criveşti, comuna Vânători, judeţul Iaşi.

In aceeasi sedinta, senatorului PSD Florin Constantinescu a adresat o interpelare si catre Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, având ca obiect Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală 2007-2013 – Măsura 312 – ,,Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi”.

Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală 2007-2013, Măsura 312 – „Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi”, Axa III – „Îmbunătăţirea calităţii vieţii în zonele rurale şi diversificarea economiei rurale”, are ca obiectiv general dezvoltarea durabilă a economiei rurale prin încurajarea activităţilor non-agricole, în scopul creşterii numărului de locuri de muncă şi a veniturilor adiţionale. Obiectivele principale ale Măsurii 312 se referă la crearea de micro-întreprinderi, precum şi dezvoltarea celor existente, în sectorul non-agricol în spaţiul rural, încurajarea iniţiativelor de afaceri promovate, în special de către tineri şi femei, încurajarea activităţilor meşteşugăreşti şi a altor activităţi tradiţionale, şi reducerea gradului de dependenţă faţă de agricultură.
În încheierea interpelării adresate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, senatorul Florin Constantinescu a solicitat informaţii cu privire la stadiul Programului Naţional pentru Dezvoltare Rurală 2007-2013 – Măsura 312 – ,,Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi”, la nivel naţional şi, de asemenea, la nivelul judeţului Iaşi.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Decizie de ultimă oră! Senatul a respins obligativitatea certificatului verde la locul de muncă

Plenul Senatului nu a reușit să adopte, miercuri, propunerea legislativă prin care personalul unor unităţi publice şi...

Trecem la ora de iarnă în weekend

În weekend trecem la ora de iarnă, iar ceasul se dă cu o oră înapoi, ceea ce...

Deputatul Sorin Năcuță: Sprijin real pentru agricultori și crescătorii de animale

Sprijin real pentru agricultori și crescătorii de animale! Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a anunțat că au fost...

Deputatul Sorin Năcuță: program guvernamental pentru susținerea activității IMM-urilor VIDEO

Ca membru al Comisiei de Politici Economice am susținut astăzi în Parlament, adoptarea Ordonanței de Urgență 118/2020...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI