12.5 C
Paşcani
duminică, septembrie 19, 2021

Spitalul Municipal Pascani si Primaria Pascani vor recupera 552.000 de euro, prin intermediul CJ Iasi

C.P. Proiectele privind recuperarea sumelor investite de spitalele ieșene în echipamente, aparatură medicală, în ambulatorii și unități de primire a urgențelor, în lucrări de reabilitare, extindere și modernizare, derulate în perioada 2014-2017, sau aflate în desfășurare, au intrat în precontractare.

Suma de 10 milioane de Euro va fi recuperată în cadrul Axei Prioritare- Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale prin proiectele : “Asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu pentru populația județului Iași”, cu o valoare de 13 568 623,90 (inclusiv TVA), adică 2 912 721,94 Euro,  și “Îmbunătățirea accesului populației din județul Iași la servicii medicale de urgență”, cu o valoare de 33 082 670,61 lei (inclusiv TVA), adică 7 101 723,90 Euro.

 

Consiliul Județean a fost desemnat coordonator al proiectului pentru Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu”, Institutul Regional de Oncologie Iași, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria”, Institutul de Psihiatrie Socola, Spitalul Municipal de Urgență Pașcani, Direcția de Sănătate Publică Iași, Municipiul Iași și Municipiul Pașcani, aplicantul principal al proiectului fiind Ministerul Sănătății, desemnat eligibil pentru recuperarea fondurilor prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

 

”Sumele care vor fi recuperare de sistemul sanitar vor putea fi direcționate către alte proiecte prioritare ale ordonatorilor de credite, necesare bunei desfășurări a activității unităților medicale, astfel încât, pacienții să poată beneficia de servicii la standarde ridicate, așa cum este normal. În sistemul sanitar, și mă refer aici la spitale, mai este nevoie încă de investiții în aparatură, așa că, orice sumă care poate fi accesată din fonduri nerambursabile este binevenită. Pentru noi, sistemul sanitar reprezintă o prioritate, iar acest lucru se vede deja în investițiile pe care le-am făcut la nivelul județului în ultimii doi ani”, a spus Maricel Popa, Președintele Consiliului Județean Iași.

 

Cea mai mare sumă va fi recuperată de Spitalul Clinic de Urgență ”Nicolae Oblu”, din subordinea Consiliului Județean, aproape  6 milioane de Euro.  Pentru investițiile de la Spitalul de Copii ”Sfânta Maria” va fi înapoiată suma de 750 000 de Euro, iar pentru Spitalul Clinic „Dr. C.I.Parhon” se vor primi 300 000 de Euro, în timp ce pentru Institutul Regional de Oncologie Iași, 110 000 Euro. În contul Institutului de Psihiatrie Socola vor reveni ordonatorului de credite 365 000 Euro.

Spitalul Municipal de Urgență Pașcani are de recuperat suma de 540 000 Euro. Direcției de Sănătate Publică îi vor reveni 2 milioane de Euro, Municipiului Iași 25 000 Euro, iar Municipiului Pașcani 12 000 Euro.

 

Biroul de Comunicare al Consiliului  Județean Iași 

 

 

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

ASF a retras autorizația de funcționare a City Insurance. Posesorii RCA, protejați de lege

ASF anunță că a retras autorizația de funcționare a City Insurance S.A., liderul pieței de asigurări din...

Cele mai bizare teorii despre univers: De la Marele Poc la universul holografic. Ar putea fi tot ce știm despre gravitație greșit?

De ce este universul așa cum îl vedem? Oamenii de știință au explorat de-a lungul anilor numeroase...

Cum arăta de fapt Iisus? Cercetătorii au realizat o reconstituire

Iisus este înfățișat în icoane și picturi celebre ca un bărbat cu ten foarte deschis la culoare...

Vaccinarea antigripală începe mai devreme. Cum facem diferența între gripă și Covid-19

Vaccinarea antigripală va începe mai devreme în acest an, anunță autoritățile. Ministerul Sănătății a comandat două milioane de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI