1.8 C
Paşcani
marți, decembrie 7, 2021

Societatea de salubritate anunţa că nu mai colectează gunoiul de la cetăţeni

Veşti proaste pentru păşcănenii de la bloc şi din suburbii. Conducerea societăţii locale de salubritate a anunţat că începând de miercuri 18 septembrie nu va mai face colectarea gunoiului decât la şcoli grădiniţe, spitale şi unităţile economice mari din municipiu, până când Primăria nu va plăti facturile restante, de luni de zile, pentru efectuarea serviciilor de curăţenie pe domeniul public.

Este vorba de o datorie de peste 600 000 lei, care ar trebui achitata de la bugetul local. Managerul societăţii, Leonard Ursu a trimis o adresă Consiliului Local prin care informează că este obligat să îşi reducă activitatea deoarece nu are cu ce să faca plăţile pentru transportul şi depozitarea gunoiului.

De asemenea el solicita sprijin financiar pentru a putea onora o eşalonare la plată a unei datorii mai vechi către sc Salubris SA Iaşi.
Societatea din Paşcani are datorii de aproape 900 000 lei la SC Salubris SA Iaşi pentru depozitarea gunoiului şi încă peste 200 000 lei pentru închirierea maşinilor de transport. Probleme cu plata serviciilor au apărut de când societăţile din oraş au trecut la plata taxei de salubritate, în loc de factură.

Reprezentanţii Primăriei spun că au încasat puţini bani de la societăţi şi că va propune spre aprobarea consilierilor locali o rectificare bugetară, la sfârşitul acestei luni. De asemenea datoria către salubritate ar fi de cca 200 000 lei, nu cât pretinde managerul de la salubritate. Primăria anunţa că în câteva zile va semna nou contract de depozitare cu sc Salubris SA Paşcani după care serviciile de colectare şi transport ar urma să fie preluate de operatorul ieşean.
Din cauza lipsei banilor societatea locală de salubritate nu poate achita nici salariile curente. Cei 53 de angajaţi aşteaptă în aceste zile să îşi încaseze avansurile dar casieria este goală spune managerul leonard Ursu. Situaţia societăţii s-ar putea înrăutăţi după ce va rămâne fără serviciile de colectare şi transport a gunoiului, doar cu maturatul stradal.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Locuri de veci, doar pentru cei cu certificat de deces

Locurile de veci in noul cimitir al municipiului Pascani vor fi repartizate doar pe baza certificatului de...

La mulţi ani, români de pretutindeni! La mulţi ani, România!

De 1 decembrie omagiem Ziua Naţională a României, ziua românilor de pretutindeni. Visul unităţii noastre naţionale a fost...

Elevii pășcăneni ar putea avea, din nou, transport gratuit. Administrația locală a anunțat ca lucrează la un proiect de hotărâre în acest sens

Dupa luni de zile de asteptare, este posibil ca elevii pascaneni sa poate beneficia din nou de...

Garaje dărâmate la cererea Primăriei. Când vor fi aplicate măsuri similare și societății primarului?

Garajele construite ilegal de pe strada Zimbrului din Pascani au inceput sa fie daramate. Unul a fost...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI