Slider

Cei mai înţelepţi localnici dintr-o comună din preajma Pascaniului s-au întrunit pentru a discuta despre soarta comunităţii din care fac parte. Este tradiţie deja, ca la Helesteni, bătrânii să se întâlnească de două ori pe an pentru a discuta despre dezvoltarea localităţilor şi despre problemele pe care le întâmpina. Şedinţa, la care a participat şi edilul comunei a avut loc la primărie, săptămâna trecută.

Sătenii cu “experienţă” din Helesteni s-au întrunit miercuri la “Sfatul bătrânilor”. Evenimentul este deja cunoscut în comună, fiind organizat pentru al treilea an consecutiv, la Primăria din comună. 13 bătrâni înţelepţi, care au ocupat funcţii de conducere de-a lungul timpului în diferite societăţi sau organizaţii, au discutat, împreună cu edilul Constantin Hira, despre proiecte de dezvoltare şi problemele cu care se confruntă.

Deşi sunt în vârstă, au idei practice pentru binele cetăţenilor. Modernizarea drumurilor de exploataţie şi cele săteşti, a şcolii şi a dispensarului uman, achiziţii pentru Căminul Cultural, precum şi reabilitarea sistemului public de iluminat sunt doar câteva dintre principalele obiective importante în comună.

De asemenea, s-a discutat şi despre modernizările care se pot face cu forţe proprii şi resurse de la bugetul local. La eveniment au fost prezenţi şi poliţiştii din comună, care i-au informat pe săteni cum să se protejeze de eventualii hoţi.
Menţionăm că “Sfatul bătrânilor” se organizează de două ori pe an în comuna Helesteni, de obicei, primavara şi toamna.

Slider
loading...