A început, din nou, sezonul debranşărilor de la sistemul centralizat de încălzire din Paşcani. Regia locală de termoficare a primit deja câteva zeci de cereri de la locatarii care vor să îşi monteze centrale de apartament. Solicitanţii trebuie să îndeplinească o serie de condiţii şi să aibă facturile achitate la zi.
Totodată alţi păşcăneni se debranşează fără o cerere prealabilă, mai ales cei care locuiesc în zonele în care sunt interzise debranşările de la reţeaua centralizată de încălzire, conform unei hotărâri mai vechi a Consiliului Local. În astfel de situaţii locatarii risca să fie sancţionaţi. Conducerea RAGCL spune că astfel de măsuri trebuie luate de Consiliul Local, dar nimeni nu a fost amendat deşi regia locală de termoficare a trimis mai multe informări.

Edilul municipiului este de părere că hotărârea prin care au fost impuse o serie de restricţii privind debranşarea de la sistemul centralizat de încălzire, nr 106 din august 2007, ar urma să fie actualizata pentru că nu mai corespunde realităţii. Asta deoarece mii de locatari din zonele protejate au renunţat deja la sistemul centralizat de încălzire. Sunt situaţii în care în scările de bloc majoritatea locatarilor sau chiar toţi şi-au montat central de apartament, deşi în zonele respective sunt interzise debranşările.
Primarul Dumitru Pantazi a mai spus că nu a renunţat la ideea organizării unui referendum privind soarta regiei locale de termoficare. El a spus că o astfel de consultare ar urma să aibă loc anul viitor pe motiv că RAGCL se confruntă cu probleme financiare foarte mari iar anual de la bugetul local sunt alocate subvenţii la căldură de cca 2 milioane de lei.

Menţionăm că anul trecut au fost înregistrate peste 200 de cereri de debranşare de la sistemul centralizat de încălzire, numărul beneficiarilor fiind de sub 3000, în continuă scădere.

Slider
loading...