5.4 C
Paşcani
joi, octombrie 28, 2021
Array

Senatorul Constantinescu a deschis noi posibilitati de cooperare a tarii noastre cu Republica Moldova

s560x316_Florin_Constantinescu

Zilele trecute a avut loc la Chisinau cea de-a III-a reuniune a Comisiei pentru Integrare Europeana dintre Parlamentul Romaniei si Parlamentul Republicii Moldova.

Din partea româna au participat senatorii Florin Constantinescu, vicepresedinte al Senatului, co-presedinte al CCIE, Ionel Agrigoroaei, secretar al CCIE, Nelu Tataru si Dan Mihai Marian, membri ai Comisiei, precum si deputatii Constantin Adascalitei, vicepresedintele CCIE, Ovidiu Cristian Iane si Mugurel Cozmanciuc, membri ai CCIE, si Bogdan Alexa, seful de cabinet al Vicepresedintelui Senatului.

Pe agenda discutiilor s-au aflat teme importante de interes comun, precum parafarea de catre Republica Moldova în cadrul Summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius, a acordurilor cu Uniunea Europeana, stadiul si perspectivele cooperarii economice bilaterale, precum si cooperarea în domeniul educatiei.

Co-presedintele Florin Constantinescu a reafirmat sprijinul României pentru integrarea europeana a Republicii Moldova, atât în plan politic, cât si în ceea ce priveste transferul de expertiza privind legislatia comunitara si întarirea capacitatii administrative.

„Summit-ul de la Vilnius va fi un punct important al drumului european pe care tara dumneavoastra l-a ales pentru dezvoltarea si integrarea ei în marea familie europeana. Va asigur ca România va va fi alaturi si va va sprijini în tot ceea ce veti întreprinde pentru atingerea acestui maret obiectiv”, a afirmat senatorul Florin Constantinescu, in cadrul intalnirii.

 

Citeste articolul in intregime pe bzi.ro

DE LA ACELAȘI AUTOR

Decizie de ultimă oră! Senatul a respins obligativitatea certificatului verde la locul de muncă

Plenul Senatului nu a reușit să adopte, miercuri, propunerea legislativă prin care personalul unor unităţi publice şi...

Trecem la ora de iarnă în weekend

În weekend trecem la ora de iarnă, iar ceasul se dă cu o oră înapoi, ceea ce...

Deputatul Sorin Năcuță: Sprijin real pentru agricultori și crescătorii de animale

Sprijin real pentru agricultori și crescătorii de animale! Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a anunțat că au fost...

Deputatul Sorin Năcuță: program guvernamental pentru susținerea activității IMM-urilor VIDEO

Ca membru al Comisiei de Politici Economice am susținut astăzi în Parlament, adoptarea Ordonanței de Urgență 118/2020...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI