Mai mulţi funcţionari publici contesta hotărârea Consiliului Local Paşcani prin care au fost majorate salariile celor din Primărie. Este vorba despre şefa serviciului, Georgiana Butnaru şi alţi 11 inspectori din cadrul Serviciului de Finanţe Locale care solicită acordarea unor stimulente, în plus, pe lângă salariile de bază, pentru executările silite ale contribuabililor cu datorii.
Ei au inaintat câte o plângere prealabilă consilierilor locali iar dacă hotărârea nu va fi revocata vor continua acţiunea în instanţă de contencios administrativ.

De exemplu şefa Serviciului de Finanţe Publice locale se plânge că încasează lunar mai puţin cu câteva mii de lei. După aprobarea hotărârii are un salariu brut de 5148 de lei la care solicită să se adauge sporuri de peste 2800 de lei, fără ca să depăşească salariul viceprimarului. Înainte aceste sporuri erau de 3600 de lei. În aceiaşi situaţie se afla şi ceilalţi funcţionari nemulţumiţi, cu sume mai mici.
Problema va fi discutată în şedinţa Consiliului Local de la sfârşitul acestei luni. Reprezentanţii Primăriei spun că pretenţiile funcţionarilor de la Finanţele Locale nu sunt justificate şi că nouă grilă de salarizare a fost aprobată cu respectarea prevederilor legale.
Menţionăm că cel mai mare venit din Primărie îl are primarul municipiului, 9425 lei brut pe lună. Urmează viceprimarul cu 7975 lei, secretara Irina Jitaru 7024 lei, directorii 7022 lei iar şefii de servicii 5148 lei.

Vezi ultimele reduceri EMAG – Click aici

Slider
loading...