Consilierii liberali din legislativul păşcănean nu se lasă. Ei vor să îi demită, neapărat, pe membrii Consiliului de Administraţie al societăţii locale de salubritate şi să numească o conducere interimară. În acest sens au convocat o şedinţă extraordinară a Consiliului Local, joi 13 iulie de la ora 11.00.
În expunerea de motive se arată că SC CL Ecosalubritatea SA Paşcani are probleme financiare din cauza managementului neperformant şi a lipsei de soluţii. Mai mult, Consiliul de Administraţie al societăţii este criticat pentru că anul trecut şi-a îndeplinit criteriile de performanţă doar în proporţie de 50% şi că a propus de mai multe ori majorarea preţului la salubritate, în loc să reducă cheltuielile. Consilierii din opoziţie critică şi faptul că plată unor facturi restante a fost făcută cu bani de la bugetul local prin majorare de capital.
În replică directorul societăţii, sustine ca  acţiunea consilierilor din opoziţie este un demers politic pentru a aduce la conducerea societăţii membri sau simpatizanţi liberali şi că acuzaţiile care i se aduc nu ar fi adevărate. El a mai precizat să îşi va da demisia din PSD dacă colegii săi de partid vor vota împotriva lui. Eduard Dumea a devenit ţinta unor consilieri locali după ce a îndrăznit să publice că aceştia nu au contracte la salubritate sau că erau trecuţi doar o parte din membrii de familie.
O situaţie mult mai gravă din punct de vedere financiar şi managerial se afla la RAGCL Paşcani, dar subiectul nu prezintă acelaşi interes. Conducerea unităţii a raportat pentru anul trecut pierderi de peste 1,8 milioane de lei, o producţie mai mică decât cea prognozată, venituri realizate în proporţie de cca 86% dar cheltuieli cu mult mai mari decât cele bugetate iniţial. Mai mult datoriile regiei au ajuns la aproape 40 de milioane de lei din care 2,5 milioane la furnizori ceea ce însemna că societatea se afla în insolventa dar conducerea şi consilierii refuza să ceară constatarea ei. Consilierii liberali au recunoscut că vor susţine prin vot o eventuală majorare a preţului la căldură, după ce conducerea societăţii a precizat că nu sunt incluse pierderile tehnologice. Tot ei au cerut ca aceste pierderi estimate la cca 2 milioane de lei să fie achitate din bugetul local. Întrebaţi dacă nu cumva folosesc un dublu standard în evaluarea celor două societăţi ei au spus că actuala conducere de la RAGCL trebuie sprijinită iar cea de la salubritate, demisa.
Mentionam ca din Consiliul de Administratie al societatii de salubritate fac parte: directorul Eduard Dumea, fostul secretar Mircea Zuzan, Iulian Moraru – presedinte, Ionescu Dragos si Vasile Aparaschivei. Regia de termoficare este condusa de Sofian Dorina – presedinte, Gelu Nedelcu – director general, Sorin Nacuta – director tehnic, Laurentiu Costan si Dan Isticioaia.

Slider
loading...