3.2 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021
Array

Se schimba harta Romaniei. Miza regionalizării: 13 miliarde de euro pe an

regionalizare

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat luni că în cadrul şedinţei USL s-a ajuns la consens în legătură cu proiectul privind descentralizarea, punctând că va fi supus acestui proces “tot ce trebuie şi se poate”.

“În ceea ce priveşte descentralizarea, mergem fără niciun fel de ezitare pe un proiect major, pe un proiect important, complicat în multe din aspectele sale, dar ideea este de a descentraliza cu adevărat tot ceea ce practic este posibil să fie descentralizat. Descentralizarea nu este în viziunea noastră o negociere între reprezentanţii administraţiei publice locale şi miniştri, “mai dă de la tine, mai las de la mine”. Nu are sub nicio formă drept criteriu cine şi din ce partid este ministru la un anumit minister în acest moment, ci are drept criteriu funcţionalitatea instituţiilor, modernizarea administraţiei, apropierea deciziei cu toate componentele sale. (…) Se descentralizează tot ce trebuie şi se poate descentraliza’, a declarat Antonescu, punctând că textul proiectului privind descentralizarea este asumat în comun în USL.

El a arătat că proiectul descentralizării, asupra căruia s-a ajuns la “o soluţie de consens” în USL, a intrat “în ultima fază de pregătire” săptămâna aceasta.

Miza regionalizării: 13 miliarde de euro pe an

Deși se vorbește de descentralizare și de o absorbție mai bună a fondurilor UE, noua împărțire administrativă riscă să fie doar o nouă gaură neagră într-un aparat bugetar și așa stufos.

 

Citeste articolul in intregime pe ziaruldeiasi.ro

DE LA ACELAȘI AUTOR

O întrebare cheie pentru o problemă cheie: Vor beneficia România și românii de sumele puse la dispoziție prin Planul Național de Redresare și Reziliență?!

Peste două zile, Consiliul Afaceri Economice și Financiare va aproba Planul Național de Redresare și Reziliență al...

Întreruperi de apă, miercuri, la Boșteni

C.P. În vederea realizării unor lucrări de modernizare tehnologică a Stației de pompare a apei Hăznășeni, municipiul...

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Dumitru. Acum aflăm cum va fi iarna

Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe 26 octombrie pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de mir. Dacă în tradiția...

Noi reguli pentru slujbele religioase și procesiuni: distanţă de 2 metri între persoane, acces limitat în interior

Accesul credincioşilor în lăcaşul de cult şi în locaţiile unde se organizează slujbe şi adunări religioase se...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI