Se construiește un afterschool în Deleni 

În comuna Deleni se construiește un after school ce se adresează unui număr de 60 de elevi. Banii pentru această investiție, foarte bună pentru comunitate, sunt accesați de administrația locală prin Programul National de Dezvoltare Rurală – P.N.D.R. și cu o mică contribuție de la bugetul local. Proiectul a fost votat de consilierii locali, iar în cea mai recentă ședință, viceprimarul Maria Scârțu a venit cu un proiect pentru modificarea indicatorilor tehnici.

60 de elevi din comuna Deleni din apropiere de Hîrlău vor fi beneficiarii programului de afterschool atunci când această instituției își va deschide porțile. Momentan proiectul pentru construirea și modernizarea unei asemenea clădiri a fost propus, dezbătut și votat de către aleșii locali în cadrul unei ședințe din luna martie a.c.

În cea mai recentă ședință de Consiliu Local, ce a avut loc pe 30 iunie a.c., vicepriamrul comunei, Maria Scârțu a venit cu un proiect de hotărâre pentru modificarea indicatorilor tehnici, existând câteva erori de tehnoredactare, cum ar fi la suprafața construită și cea utilă dar și lățimea clădirii.

Proiectul cu modificări a fost supus votării și a trecut cu majoritate de voturi.

Amintim că la nivelul comunei Deleni nu există nici un after-school în care elevii ar putea să desfăsoare activităti extrascolare care să le stimuleze creativitatea si inventivitatea, să îsi facă temele pentru ziua următoare, să petreacă timpul liber în compania altor copii. Numărul de utilizatori deserviţi direct de Proiect este de 60 elevi, capacitatea after-school-ului fiind tot pentru atâți elevi.

Comuna Deleni are o populatie de aproape 10 mii de locuitori.

Slider
loading...