0.8 C
Paşcani
vineri, ianuarie 21, 2022

Scumpiri fără precedent. Salariile românilor, printre cele mai mici din Europa. Cum vă descurcați cu banii?

România se confruntă cu cele mai mari scumpiri din ultimii ani. Oficial, rata inflației este de cinci procente, dar la alimente și alte bunuri, aceasta este galopantă.

Facturile la curent și gaze s-au mărit cu un sfert în ultimele luni, iar prețul benzinei a crescut cu 14%. Asta va duce la scumpiri ale alimentelor cu încă 5%, se așteaptă sindicatele din domeniu.

Eurobarometrul publicat zilele trecute arată că un sfert dintre români cred că situația la locul lor de muncă va fi și proastă în anul viitor. Lucrătorii din România rămân cei mai prost plătiți din Uniunea Europeană alături de bulgari. Șapte români din zece nu ajung cu banii de la un salariu la altul.

Guvernul anunță o posibilă mărire a salariului minim, iar premierul insistă că vom avea o creștere economică sănătoasă în lunile acestea. În plus, în România încep să ajungă banii de la Uniunea Europeană, proveniți din planul de redresare.

Cum vă descurcați cu banii în această perioadă? Cum reușiți să ajungeți de la un salariu la altul? Ce faceți ca să vă țineți echilibrul financiar? Și ce semne bune vedeți pentru perioada următoare?

sursa europafm

DE LA ACELAȘI AUTOR

100 de porții de fasole cu cârnați gratuite, la Mon Jardin, de Ziua Unirii 

Invitație pentru pofticioși! Deoarece Ziua Unirii este un prilej de...

Case gratis sau 5.000 de euro, pentru cei care se mută într-un sat din Italia. Condiţia pentru a primi banii

Roseto Valfortore, un "sat fantomă" din sudul Italiei, pune...

Bugetul orașului Târgu Frumos, în dezbatere publică DOC

A fost publicat proiectul de buget și lista de...

ANM: Vreme se răcește!

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, valorile termice vor fi...