More

  Sat nou cu teren de la Primărie pentru tineri

  Array

  Comuna Deleni vrea să mai înfiinţeze încă un sat. Proiectul a fost discutat în cadrul ultimei şedinţe a consiliului local ce a avut ca temă concesionarea unor terenuri pentru tinerii care vor să îşi construiască o locuinţă. Consilierii au stabilit condiţiile, preţul şi perioada contractului de concesiune.

  În urma raportului întocmit de un expert, legislativul a hotărât în şedinţa ordinară de săptămâna trecută ca preţul de pornire la licitaţie pe mp de teren concesionat tinerilor să fie de 0,223 lei pe an. Perioada contractului este pe 49 ani cu posibilitatea de prelungire.

  În cadrul aceleaşi şedinţe s-au stabilit şi condiţiile în care va fi întocmit contractul de concesiune. Tinerii trebuie să îşi construiască locuinţa în maxim 3 ani, nu au voie să subconcesioneze terenul, iar după ce şi-au ridicat casa pot cumpără pământul.

  Edilul comunei, Dumitru Prigoreanu a anunţat că în această perioadă se lucrează la documentaţia de extindere a reţelelor electrice în zona loturilor pentru tineri şi speră ca în viitor locul să devină un nou sat cu aproximativ 60 case.

  Reamintim că tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani pot solicita primăriilor din mediu rural de care aparţin atribuirea gratuită a unei suprafeţe de teren de până la 1.000 mp, pe care să îşi construiască o locuinţa proprietate personală. Legea a intrat în vigoare pe 22 decembrie 2013, odată cu publicarea în Monitorul Oficial al României.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Peste un milion de teste rapide Covid-19 vor ajunge în școli. Peste 4.000 au fost făcute până acum

  4.375 de teste au fost folosite până în prezent în şcoli, 92% dintre acestea având rezultat negativ, a anunţat Ministerul Sănătăţii, vineri, într-un comunicat...

  În martie începe recensământul de probă al populației. Amenzi pentru românii care refuză să participe

  În martie, începe recensământul de probă al populației. Noutatea este că cei selectați vor avea posibilitatea să completeze singuri, on-line, formularul cu întrebări.   Există desigur...

  Elevii de la ,,Miron Costin” premiați la Concursul Internațional Pro-Lectura

  C.P. La inițiativa Asociației Generale a Învățătorilor din Republica Moldova, semestrul al II-lea a debutat sub semnul competitivității, Concursul Internațional Pro Lectura aliniind la...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp