More

  Ziua Ştafetei – acum decid eu. Elevii, poliţişti pentru o zi

  Array

  Elevii de la două şcoli din Municipiu vor fi poliţişti, pentru o zi. Ei şi-au manifestat dorinţa de a deveni oameni ai legii şi vor avea ocazia de a experimenta câteva dintre activităţile poliţieneşti. Activitatea face parte dintr-un proiect intitulat “Ziua Ştafetei – acum decid eu”.

  Ziua de joi, 19 noiembrie va fi o zi interesantă pentru şase elevi de la şcolile gimnaziale din Gâștești şi Sodomeni. Ei vor fi poliţişti pentru o zi. Astfel, vor avea ocazia să vadă care este programul unui om al legii şi vor exercită pe parcursul zilei, atribuţiile funcţiei de poliţist.

  Coordonatorii lor vor fi trei poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Paşcani. La finalul acestei experienţe, elevii îţi vor exprima impresiile şi sugestiile în legătură cu atribuţiile unui poliţist.

  Evenimentul este prilejuit de celebrarea zilei de 20 noiembrie, Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului. Anul trecut, peste 2.500 de copii şi tineri au preluat pentru o zi meseria visată şi au devenit ambasadori, controlori de trafic aerian, avocaţi, judecători, miniştri de stat, jurnalişti, directori de bancă, primari, medici etc. Şi redacţia BIT TV a fost parteneră. Reporterii şi cameramanii au îndrumat doi elevi care doreau să devină jurnaliști.

  Iniţiativa acestui proiect în România aparţine Fundaţiei “Terre des hommes” şi a partenerilor săi, ce recunoaşte potenţialul extraordinar al copilului, dreptul sau de a participa în societate şi de a-şi exprima liber opiniile asupra tuturor situaţiilor care îi afectează direct viaţa.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Moped neînregistrat condus de un tânăr fără permis în Tătăruși

  La data de 1 martie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Tătăruşi au oprit, pentru control, pe raza comunei Tătăruşi, un moped condus...

  Demarează campania de primire a Cererii Unice de plată pentru 2021. Ce trebuie să facă fermierii

  Demararea Campaniei de primire a Cererii Unice de Platăîn anului 2021 Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează căîncepând cu data de 01 martie 2021,a...

  Episcopia Catolică de Iaşi solicită obţinerea acordului părinţilor pentru orele de educaţie sanitară

  Episcopia Romano-Catolică din Iaşi susţine poziţia Bisericii Catolice din România, care cere ca părinţii să îşi dea acordul înainte ca un copil să poată...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp