Consilierii păşcăneni din opoziţie au mai pierdut un proces cu legislativul local din care fac parte. La sfârşitul lunii trecute Judecătorii Tribunalului Iaşi au respins acţiunea formulată de sapte din cei opt consilieri liberali prin care au cerut anularea hotărârii de majorare a capitalului social al societăţii de salubritate. La acea dată votul a fost condiţionat de demisia fostului director.

Societatea păşcăneană de salubritate rămâne cu capitalul social majorat, cu bani de la bugetul local. Hotărârea a fost luată în şedinţă extraordinară din 15 mai 2017 doar cu votul consilierilor din PSD, la solicitarea primarului, în timp ce opoziţia s-a abţinut. La acea dată fostul director al societăţii a cerut sprijinul financiar al administratiei locale pentru a putea achita facturile restante la transportul şi depozitarea gunoiului menajer. A primit suma de 250.000 de lei prin majorarea capitalului societăţii.

Consilierii din opoziţie au condiţionat aprobarea proiectului de demisia Consiliului de Administratie al societăţii însă nimeni nu a renunţat la funcţie. Liberalii au atacat hotărârea în instanţă pe motiv că ar fi trebuit aprobată cu minim două treimi.

Judecătorii Tribunalului Iaşi au respins acţiunea opoziţiei din Paşcani pe motiv că majorarea capitalului social al unei societăţi aflate în subordinea Consiliului Local se poate face cu majoritate simpla de voturi, nu neapărat cu minim 2/3. Nu este pentru prima dată când plângerile consilierilor liberali împotriva legislativului din care fac parte sunt respinse de judecători din lipsă de temei juridic. Mai mult nici inspectorii Curţii de Conturi Iaşi nu au confirmat, în urma controlului efectuat, “ilegalităţile penale” de la societatea de salubritate descoperite şi reclamate de consilierii din opoziţie, inclusiv la DNA. În urma acestui scandal fostul director, Eduard Dumea şi-a dat demisia şi a fost înlocuit cu Leonard Ursu, fost consilier local PSD.

Slider
loading...