Slider

Salariile cresc accelerat nu numai în curtea statului, ci şi în privat. Angajaţii au primit cu 14% mai mulţi bani în primul trimestru faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată analizele companiei de recrutare Smartree.

Iar efectul vine atât de la creşterea salariului minim, cât şi din creşterea deficitului de personal. Sunt în momentul de faţă peste un milion de oameni în privat plătiţi cu minimul pe economie, minim care a crescut cu 38% într-un an, deci cu o viteză de aproape trei ori mai mare decât media angajaţilor din privat.

Minimul îl primesc un sfert dintre ei, iar ceilalţi deşi au avut creşteri mult mai mici au primit totuşi ceva în plus. Şi asta pentru că foarte multe companii nu prea mai găsesc oamenii care să muncească ieftin. E un deficit mare de personal în special în IT şi-n industria auto iar asta trage salariile în sus. În piaţa muncii începe să dicteze angajatul. Drept dovadă, au crescut şi bonusurile şi s-au înmulţit cu aproape o cincime şi zilele de concediu luate de oameni.

Sursa DIGI 24

Slider
loading...