1.1 C
Paşcani
luni, ianuarie 17, 2022

S-a încheiat „Bac“-ul la Iaşi. Când se vor termina şi emoţiile pentru cei 5.000 de elevi?

Primele rezultate vor fi făcute publice luni.

Aproape 5.000 de absolvenţi de liceu au susţinut ieri ultima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat la nivelul judeţului Iaşi. Astfel, dintre cei 5.127 de candidaţi înscrişi pentru această probă, au participat la examen 97,29%, 4.700 de candidaţi din promoţia curentă şi 288 din promoţiile anterioare. Nu au participat 139 de candidaţi, 80 din promoţia curentă şi 59 din promoţiile anilor anteriori.

La proba scrisă Limba şi literatura maternă, programată astăzi, 1 iulie, nu s-a înscris niciun absolvent de la nivelul judeţului Iaşi. În ceea ce priveşte proba desfăşurată ieri, cea la alegere a profilului şi specializării, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar au menţionat că nu a existat nicio tentativă de fraudă şi nu a fost eliminat niciun candidat, la examenul de Bacalaureat din acest an, la nivelul judeţului, nefiind nicio astfel de tentativă.

Primele rezultate vor fi afişate luni, 5 iulie, până la ora 12.00, contestaţiile urmând să poată fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12-18. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie. Pentru a fi declarat promovat, candidaţii trebuie să obţină, pe lângă recunoaşterea probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, minimum 5 la fiecare probă scrisă şi minimum media 6 la probele scrise.

Cea de-a II-a sesiune de bacalaureat se va desfăşura începând cu 16 august, când va avea loc prima probă scrisă, cea la Limba română.

Sursa Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Cheesecake cu ciocolată: reţetă fără coacere

Potrivit antropologilor, primele prăjituri cu cremă de brânză proveneau...

Horoscop săptămânal 17-23 ianuarie 2022: Scorpionii au nevoie de un ritm de viață mai calm

Horoscopul săptămânal pentru 17-23 ianuarie 2022 îți spune dacă vei...

Minivacanţă de trei zile pentru angajații români, în această lună

Românii vor avea parte de o nouă minivacanţă de...