-3.1 C
Paşcani
joi, ianuarie 20, 2022

S-a finalizat studiul de fezabilitate pentru tronsonul Tg. Mureș – Tg. Neamț

Se mai face un pas pentru Autostrada A8. Studiul de fezabilitate pentru tronsonul Tg.Mureș – Tg. Neamț a fost finalizat. Pentru cei 211 km studiul trebuia finalizat în luna ianuarie. Ministerul Transporturilor, Ministerul Fondurilor Europene și Guvernul României nu mai au acum nicio scuză pentru care să amâne finanțarea acestui tronson.

Cel mai mare tronson al autostrăzii A8 prinde contur prin finalizarea studiului de fezabilitate, iar următorul pas este proiectarea.

Petru Movilă- city manager Iași: „Până acum Ministerul Fondurilor Europene, al Transporturilor și responsabilii din guvern au spus că nu poate fi introdusă întreaga lungime a unui tronson și de aceea se discută despre finanțarea celor două capete Moțca – Cristești – Tg. Neamț și Tg. Mureș- Miercurea Niraju. Acum avem clar un document oficial care relevă informații clare aproape exacte despre tronsonul autostrazii Ungheni-Tg. Mures”. 

Urmează analiza acestui studiu și pregătirea Caietului de sarcini pentru a scoate la licitație proiectarea și execuția capetelor de la Târgu Mureș și Târgu Neamț propuse la finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Petru Movilă- city manager Iași: „Avem o întârziere de aproximativ 2 ani de zile în ceea ce privește realizarea proiectului autostrăzii, dar sunt condiții ca anul viitor, cu finanțarea corectă să avem prima lucrare fizică efectivă pentru realizarea autostrăzii. Când spun lucrare fizică efectivă nu mă refer la măsurători cadastrale și foraje pentru studiul geo, mă refer la primul pas pentru realizarea suprafeței carosabile a autostrăzii”.

Tronsonul poate fi împărțit pe segmente, care pot fi scoase la licitație separat.

Sursa telem

DE LA ACELAȘI AUTOR

Anunt privind finalizarea implementarii proiectului „Grant pentru capital de lucru”

SC IRIS GHEŢ TRANS SRL anunta finalizarea implementarii proiectului...

40% din cazurile de cancer sunt datorate stilului de viață. Ce poți schimba pentru a preveni apariția bolii

Cancerul reprezintă a doua cauză a mortalității în țările...

Ministrul Finanțelor: România va impozita multinaționalele cu 15% din profit de la 1 ianuarie 2023

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat, marți seara, că...

DN 28B (Târgu Frumos – Botoșani), extins cu o bandă pe fiecare sens

Potrivit imaginilor făcute publice de Direcția Regională de Drumuri...