More

  “Ruginoasa, întoarcere în timp” de Noaptea Muzeelor

  Array

  Mai sunt câteva zile până la unul dintre cele mai frumoase evenimente culturale din Romînia. Este vorba despre Noaptea Muzeelor, iar locurile importante își deschide porțile pentru vizitatori. Evenimentul este marcat și de Palatul din Ruginoasa. Aici, doritorii pot să viziteze gratuit impunătoarea locație în ziua de sâmbătă, de dimineață până spre mijlocul nopții.

  “Ruginoasa, întoarcere în timp”. Acesta este numele evenimentului de sâmbătă, 21 mai la Palatul A. I. Cuza din comuna Ruginoasa in cadrul evenimentului –  Noaptea Muzeelor. Porțile sunt deschide de dimineață, de la ora 10.00 iar cei din conducere sunt pregătiți pentru miile de vizitatori care vor trece pragul să vadă și expoziția cu imagini din anumite perioade ale Palatului, începând cu anul 1862.

  Ediţia din acest an a evenimentului va fi marcată, în România, de o premieră – un ghidaj audio-video pe telefoane mobile pentru muzeele din Bucureşti şi din alte oraşe mari din ţară, între care Cluj-Napoca şi Iaşi. Aplicație gratuită pentru telefoanele mobile prin platforma de storytelling digital izi.TRAVEL pe care sunt prezente deja multe dintre muzeele lumii.

  În România acest eveniment este organizat de către Reţeaua Naţională a Muzeelor, membru în conducerea celei mai mari rețele pan-europene a muzeelor Network of European Museum.
  Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european desfăşurat la nivel internaţional şi aflat anul acesta la a 12-a ediţie.

  În anul 2015, Noaptea Muzeelor a fost marcată de un protest. Mai exact, o piesă valoroasă din instituţiile muzeale a fost acoperită pentru a atrage atenţia publicului şi autorităţilor asupra situaţiei dramatice în care se află muzeele din România.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Începe vaccinarea personalului din învățământ. La Pașcani nu este nici un centru special pentru cadrele didactice

  De joi, 25 februarie a.c.m, incepe vaccinarea personalului din invatamant din judetul Iasi. Programarea se va realiza prin intermediul unităților de învățământ. Solicitările personalului...

  Primăria Pașcani anunță începerea campaniei de curătenie de primăvară în oraș

  Mai sunt cateva zile pana la prima luna de primavara, iar Primaria municipiului Pascani a anuntat ca va incepe campania de curatenie in oras....

  Cum puteți trimite sesizări la Primăria Pașcani

  Primaria Pascani a trimis un comunicat de presa despre modalitatile prin care cetatenii pot trimite sesizari catre administratia locala. Oamenii au mai multe variante,...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp