7.3 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021
Array

Rugaciune pentru finantarea catedralei ortodoxe din Pascani. Protopopul Postolachi a cerut sprijinul Consiliului Local

Inceput de sedinta mai putin obisnuit in legislativul pascanen. Dezbaterile de astazi au inceput cu o rugaciune rostita char de parintele protopop Pavel Postolache.

Apoi i-a informat pe alesii locali de stadiul constructiei catedralei ortodoxe si le-a cerut acestora, ca dupa sedinta, sa faca o vizita la fata locului. Mai mult, preotul Postolachi a cerut consilierilor locali sa aprobe, luna viitoare, inca o finantare de la bugetul local pentru continuarea lucrarilor la catedrala , suma disponibila pana la sfarsitula cestui an, pentru finantarea bisericilor, fiind de 250.000 lei.
Dupa sedinta doar o parte dintre consilierii pascaneni si ziaristii au fost interesati sa vada stadiul constructiei catedralei. Parintele protopop a spus ca pana in prezent au fost cheltuite cca 200 de miliarde de lei vechi, finantari de la bugetul local si cel de stat dar si din sponsorizarile de la credinciosi.

Postolachi a mai spus ca de la bugetul local ar mai fi necesara suma de 10 miliarde de lei vechi, cu aproximatie, pentru zidirea peretilor si punerea acoperisului, urmand ca restul lucrarilor sa fie executate, in timp, cu sprijinul credinciosilor.
Mentionam ca lucrarile pentru construirea catedralei au inceput in anul 2000, investitia fiind estimate la 7-8 milioane de euro.

Orizont.info

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI