1.1 C
Paşcani
luni, ianuarie 17, 2022

Rezultate de excepție pentru elevii de la Colegiul Național Mihail Sadoveanu Pașcani la Etapa Națională a Olimpiadelor Școlare

C.P. Două premii I, trei premii al II lea, patru premii al III lea, patru Mențiuni– din care trei Mențiuni Speciale, patru participări și trei calificări la Etapa Internațională pentru elevii calificati la faza Națională a Olimpiadelor Școlare pentru Colegiul Național Mihail Sadoveanu Pașcani.

 

În perioada 2- 14 aprilie 2018 au avut loc fazele naționale a Olimpiadelor școlare. Colegiul Național Mihail Sadoveanu Pașcani a fost reprezentat de către 16 elevi calificați la diferite discipline- chimie, limba și literatura română, limba franceză, limba rusă, religie romano-catolică, religie evanghelică.

 

Colegiul Național Mihail Saoveanu Pașcani-Școală de chimie de 4 ani confirmă tradiția chimiștilor, cei trei elevi calificați la etapa Națională a Olimpiadelor Școlare obțin Mențiuni speciale – Pavel Andrada clasa a  X a, Ștefan Frăsilă clasa a IX a și Victor Pintilie clasa a XI a. Victor primește și Medalia pentru Excelență în Chimie pentru a doua oară și se califică în  Lotul Internațional Lărgit. Coordonați de doamna prodesoară dr. Pintilie Otilia munca și perseverența este răsplătită prin rezultatele deosebite obținute de elevii și profesorii noștri.

Lotul elevilor calificați la Faza Națională a Olimpiadei de Limba Rusă din partea școlii noastre este format din 8 elevi cu abilități remarcabile atât la partea scrisă cât și la cea de comunicare într-o limbă străină coordonați de doamna prof. dr. Sprinceană Anișoara aduce școlii noastre două premii I îî prin  elevele Ganduleac Mihaela clasa a IX a și Lavric Laura clasa a XI a ablele calificate pentru Etapa Internațională, precum și două premii al II lea Saidacari Tatiana clasa a XII a și Luca Victoria clasa a XII a, două premii al III lea Gadibabi Cristina clasa a X a și Cebotari Zinaida clasa a XI a, o Mențiune– Grosu Elena clasa a XI a și o participare Cojocaru Tatiana clasa a IX a.

Elevii calificați la Faza Națională de Limbă francezăBerenghia Smaranda de la clasa a VIII a obține un rezultat remarcabil și primește Premiul al III lea coordonată de doamna prof. dr. Eniu Lucia și Cășăriu Claudia de la clasa a XII a deși primește un punctaj mare obține doar participarea fiind coordonată de prof. Anca Aparaschivei. Performanța înseamnă ore de lucru atât la școală dar și în afara spațiului școlar, ne mândrim cu elevii care reușesc să facă din anumite discipline o pasiune și se ridică la nivel de excelență în domeniul ales.

Elevi pasionați religie se califică la Faza Națională a Olimpiadei de Religie Romano- Catolică –Tansanu Mihaela Gabriela de la clasa a XI a realizează o lucrare remarcabilă și primește Premiul al II lea, coordonată de preot Cătău Mihai și la Faza Naționlă a Olimpiadei de Religie Evanghelică eleva Pîrlea Simona de la clasa a XII a coordonată de prof. Gavril Carmen care deși primește un punctaj mare obține doar participarea.

După mai mulți ani școala noastră obține o calificare și la Faza Națională a Olimpiadei de Limba și literatura română prin eleva Gorcioaia Raluca de la clasa a XI a coordonată de prof. Berenghia Anca, care obține un punctaj de 94 de puncte și primește doar participarea.

Aceste rezultate excepționale la numeroase discipline, sunt cu certitudine, efectul unui efort de echipă, a perseverenței, a unei motivații superioare de cunoaștere și de autodepășire.

 

Calificări la Concursuri Naționale

Elevul Cristian George Târpescu de la clasa a IX a coordonat de prof. Frăsilă Mihai – calificat la Faza Națională a Concursului de Matematică  A D Haimovici

Elevul Ghitu Flavian  de la clasa a V a  coordonat de prof. Ardeleanu Radu

calificat la Faza Națională a Concursului de Geografie TERRA

Eleva   Armeniea Melania Ioana, qualifiée pour la finale de Baia-Mare Madame, Monsieur, Mercy,2017, Colegiul Național ,,Mihail Sadoveanu’’,Pașcani, professeur APARASCHIVEI ANCA

Felicităm elevii și profesorii coordonatori, ne mândrim cu astfel de rezultate, încurajăm performanța și susținem excelența în educație!

Director,

Genoveva Șerban

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Cheesecake cu ciocolată: reţetă fără coacere

Potrivit antropologilor, primele prăjituri cu cremă de brânză proveneau...

Horoscop săptămânal 17-23 ianuarie 2022: Scorpionii au nevoie de un ritm de viață mai calm

Horoscopul săptămânal pentru 17-23 ianuarie 2022 îți spune dacă vei...

Minivacanţă de trei zile pentru angajații români, în această lună

Românii vor avea parte de o nouă minivacanţă de...