Slider

Încă o dovadă că reţeaua de apă din zona Vale, a municipiului Paşcani, este aproape distrusă. Ţevile vechi de zeci de ani cedează iar apa a început să iasă la suprafaţă. Un caz concret a fost astăzi în zona pieţei agroalimentare de pe strada Ceferiştilor, în staţia de taxi. Utilajele de la societatea de apă şi canal din Iaşi a tăiat asfaltul pentru a putea ajunge la reţea şi a rezolva problema.

Strada Ceferiştilor din zona Vale din Paşcani a devenit astăzi izvor de apă, după ce o ţeavă din vechea reţea de distribuţie s-a spart. Muncitorii de la societatea ieşeană Apa Vital au tăiat asfaltul turnat în urmă cu câţiva ani, pentru a remedia problema.

 

s3290836

A fost găsită conducta veche şi ruginită, insa din cauza unei plăci de beton, lucrătorii reuşesc cu greu să ajungă în acel loc. În tot acest timp, furnizarea nu a fost întreruptă, iar cetăţenii nu au fost afectaţi. Potrivit celor spuse de purtătorul de cuvânt al societăţii de apă şi canal, până mâine, cel târziu, problema va fi rezolvată.

La o distanţă de câţiva metri de trecerea de pietoni din zona respectivă, a fost găsit şi un capac de canal acoperit cu asfalt, care va fi adus la nivel cu strada.

 

s3290842
Păşcănenii care locuiesc la blocurile din preajma spun că în zona respectivă curgea apă de ceva timp. Ba chiar mai mult, oamenii făceau haz de necaz şi au transformat o baltă într-un mic lac cu dorinţe, în care aruncau monezi.
Menţionăm că reţeaua de distribuţie din zona Vale a oraşului este foarte veche, iar ţevile de câteva decenii nu mai rezistă presiunii. Până la noi investiţii, vor fi necesare săpături pentru reparaţii, chiar şi prin asfaltul turnat în urmă cu câţiva ani.

Slider
loading...