-1.8 C
Paşcani
miercuri, decembrie 8, 2021

Rețea electrică pusă la pământ din cauza unei vijelii

Rețea electrică pusă la pământ din cauza unei vijelii

Este cod portocaliu de viscol şi ninsori puternice în zonele montane, unde vântul bate cu putere cu rafale care ar putea depăşi 120 de km/h. Și în zona noastră, au fost emise atenționări meteo de cod galben de astăzi până marți la orele amiezii cu intensificări ale vântului și disconfort termic. Tot din cauza vântului care a bătutut cu putere azi noapte, mai mulți copaci și stâlpi de electricitate și telefonie au fost doborâți.

Se pare că vremea își intră în drepturi. Codurile galben și portocaliu de vreme rea au fost prelungite de meteorologi după ce în acest sfârșit de săptămână în centrul țării a nins viscolit și vântul a bătut în rafale.

Atenționare meteo – cod galben în intervalul 30.10.2017 ora 09:30 – 31.10.2017 ora 12:00 cu intensificări ale vântului cu viteze la rafală 55 -75 km/h și disconfort termic. se arată într-o informare ISU IASI.

Tot din cauza vântului, mai mulți copaci și stâlpi de electricitate și de telefonie au fost puși la pământ. Așa s-a întâmplat și pe strada Unirii din Pașcani. Pentru a se evita vreo tragedie, au fost solicitați pompierii să intervină.

“În data de 30.10.2017, ora 01:32, Secţia de Pompieri Paşcani a intervenit în municipiul Paşcani, strada Unirii pentru asigurarea măsurilor specifice de intervenţie, în urma căderii pe carosabil a unor stâlpi de telefonie.” au spus rezprezentanții ISU Iași.

Tot în ziua de duminică, pompierii pășcăneni au intervenit în satul Cozmești din comuna Stolniceni – Prăjescu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un transformator electric. Cauza probabilă a incendiului: transformator electric defect sau suprasolicitat.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Relaxări de Sărbători. Interdicțiile de circulație și masca obligatorie pe stradă, eliminate. La mall se poate intra și cu test negativ

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a propus marți, în cadrul hotărârii de prelungire a stării de...

Guvernul pregătește relaxări de sărbători. Ciucă: Vom face în așa fel încât să evităm aglomerațiile în magazine, oamenii să circule

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marți, că în această după-amiază va avea loc o ședință a Comitetului...

Cele mai frumoase coșuri de Crăciun, la cel mai accesibil preț (P)

Sărbătorile bat la ușă, ne facem lista și o verificăm de două ori pentru că se pare...

Spațiu de joacă creativ și educativ, la Școala Gimnazială Muncelu de Sus

C.P. „Școala Gimnazială Muncelu de Sus prin proiectul “Și noi vrem spațiu de joacă creativ și educativ!“,...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI