3.2 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021
Array

Respect, nu pumni

Femeie batutaLa data de 27.11.2013, între orele 08.30-14.00, poliţişti din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi personal de specialitate al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi au organizat o întâlnire de lucru la Hîrlău, cu reprezentanţi ai autorităţilor şi instituţiilor publice din comunele DELENI, SCOBINŢI, CEPLENIŢA, COTNARI, CUCUTENI.

Acţiunea, la care au participat 19 reprezentanţi ai autorităţilor şi instituţiilor publice din cele 5 comune (poliţişti, asistenţi sociali, viceprimari, cadre didactice, preoţi, medici), a fost derulată în cadrul proiectului RESPECT, NU PUMNI, care are ca obiectiv general, creşterea gradului de implicare a reprezentanţilor autorităţilor publice locale şi membrilor comunităţilor din mediul rural în prevenirea şi combaterea actelor de violenţă, cu accent pe cele comise în familie şi mediul şcolar.

Activitatea corespunde unui demers permanent pe linia informării privind bunele practici de prevenire, identificare şi de lucru cu minorii victime sau potenţiale victime ale abuzului şi cu familiile acestora.

Scopul acestui gen de instruire/dezbatere este de creştere a nivelului de informare şi colaborare între instituţiile guvernamentale şi neguvernamentale din judeţul Iaşi cu atribuţii în domeniul protecţiei copilului, dar şi creşterea abilităţilor practice de lucru a membrilor autorităţilor locale în activităţile de prevenire şi acordare de servicii de specialitate la nivel local.

Întâlniri de lucru cu aceeaşi temă au mai fost organizate la Răducăneni, Târgu Frumos şi Belceşti.

DE LA ACELAȘI AUTOR

O întrebare cheie pentru o problemă cheie: Vor beneficia România și românii de sumele puse la dispoziție prin Planul Național de Redresare și Reziliență?!

Peste două zile, Consiliul Afaceri Economice și Financiare va aproba Planul Național de Redresare și Reziliență al...

Întreruperi de apă, miercuri, la Boșteni

C.P. În vederea realizării unor lucrări de modernizare tehnologică a Stației de pompare a apei Hăznășeni, municipiul...

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Dumitru. Acum aflăm cum va fi iarna

Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe 26 octombrie pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de mir. Dacă în tradiția...

Noi reguli pentru slujbele religioase și procesiuni: distanţă de 2 metri între persoane, acces limitat în interior

Accesul credincioşilor în lăcaşul de cult şi în locaţiile unde se organizează slujbe şi adunări religioase se...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI