Zi de sarbatoare la inceputul lunii viitoare, in satul Iorcani din comuna Tatarusi. Pe 2 iulie, va avea loc resfintirea bisericii “Sfantul Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de Mir”. Slujba va fi oficiata de un sobor de preoti, impreuna cu Preasfințitul Calinic Botoșăneanul. Lacasul de cult a trecut prin reparatii capitale in ultima perioada, cea mai mare parte a banilor fiind din donatiile credinciosilor.

Pe 2 iulie, Biserica Iorcani “Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de mir”, din comuna Tatarusi, va fi resfintita. Credinciosii din sat, dar si din localitatile din imprejurimi, sunt asteptati la slujba religioasa ce va fi oficiata de Preasfințitul Calinic Botoșăneanul, impreuna cu un sobor de preoti din Protopopiatul Pascani.

Evenimentul are loc dupa ce, timp de aproape patru ani, lacasul de cult a trecut prin lucrari capitale de reparatii. Au fost consolidati peretii, s-a schimbat acoperisul si tamplaria si s-a refacut pictura. Banii au fost stransi din donatiile credinciosilor.
Mentionam ca biserica a fost construita in 1923, iar in 1952 a avut loc prima sfintire. Este in mare parte din lemn, iar din 2002, preotul Costel Hrostea este parintele paroh pentru cele 150 de gospodarii care apartin de lacasul de cult.

Slider
loading...