3.6 C
Paşcani
miercuri, decembrie 1, 2021

Regulamentul pentru civilizarea suburbiilor, respins. Cum au scăpat gospodarii de amenzi, pentru păsările de pe sant

Regulamentul privind gestionarea animalelor domestice din Paşcani a fost respins de majoritatea consilierilor din legislativul local. Subiectul a fost discutat în şedinţa de la sfârşitul lunii trecute, la iniţiativa consilierilor din opoziţie, pe marginea unui document redactat chiar de şeful Poliţiei Locale.
Scopul iniţial a fost de a fi creat un cadrul legislativ aşa încât poliţiştii locali să ia măsuri împotriva celor care lasă câinii pe stradă sau se opun capturării lor de către hingheri.
Proiectul de hotărâre a fost extins cu reguli stricte şi asupra crescătorilor de păsări şi animale. Astfel adăposturile ar fi trebuit să îndeplinească anumite condiţii, gospodarii să îşi amenajeze reţele de canalizare pentru dejecţii iar proprietarii păsărilor sau animalelor gasite pe marginea şanţului să fie amendaţi. Aceste probleme au fost sesizate de consilierul PSD Vasile Haldan. El a spus că un astfel de regulament nu poate fi aplicat în cele cinci suburbii ale municipiului.
În acelaşi context viceprimarita Gabriela nedelcu a solicitat iniţiatorilor să retragă proiectul pentru a fi modificat. Ea a precizat că documentul a fost preluat din altă parte fără a fi citit şi înţeles.
În replică consilierii PNL au susţinut că proiectul vizează şi ridicarea nivelului de civilizaţie în suburbii şi că poate fi îmbunătăţit pe parcurs. Mai mult, sancţiunile nu ar fi fost obligatorii ci la aprecierea poliţiştilor, în funcţie de împrejurări.
Proiectul a fost votat doar de iniţiatori, voturile fiind insuficiente pentru a fi aprobat. Asta deşi toţi aleşii locali recunosc ca sunt probleme cu gestionarea câinilor comunitari. Consilierii au cerut ca până la iniţierea unui nou regulament doar pentru animalele fără stăpân, poliţiştii locali să ii sanctioneze pe cei vinovati, conform legilor naţionale nu a unei hotărâri emisă de legislativul local.

DE LA ACELAȘI AUTOR

La mulţi ani, români de pretutindeni! La mulţi ani, România!

De 1 decembrie omagiem Ziua Naţională a României, ziua românilor de pretutindeni. Visul unităţii noastre naţionale a fost...

Elevii pășcăneni ar putea avea, din nou, transport gratuit. Administrația locală a anunțat ca lucrează la un proiect de hotărâre în acest sens

Dupa luni de zile de asteptare, este posibil ca elevii pascaneni sa poate beneficia din nou de...

Garaje dărâmate la cererea Primăriei. Când vor fi aplicate măsuri similare și societății primarului?

Garajele construite ilegal de pe strada Zimbrului din Pascani au inceput sa fie daramate. Unul a fost...

Dictatura: Jurnalistii care refuza sa “prezinte informatiile asa cum le-au fost furnizate de reprezentantii Primariei Pascani”, nu vor fi acreditati

Jurnalistii care refuza sa “prezinte informatiile asa cum le-au fost furnizate de reprezentantii Primariei municipiului Pascani” urmeaza...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI