15.1 C
Paşcani
sâmbătă, noiembrie 27, 2021
Array

Razie în Hârlău. Amenzi de peste 9.000 de lei pentru scandalagii și șoferi

C.P. În noaptea de 26/27august a.c., între orele 17:00 – 01:00, poliţiştii Poliţiei oraşului Hîrlău şi Secţiei 9 Poliţie Rurală Hîrlău au acţionat pe raza de competenţă pentru menţinerea climatului de siguranţă publică şi combaterea faptelor cu violenţă, în zona barurilor şi a altor unităţi similare şi a încălcării normelor legale de circulaţie pe drumurile publice.

Astfel, cei 14 poliţişti au beneficiat de sprijinul a 2 jandarmi şi 2 poliţişti locali.

Au fost controlate 15 baruri şi legitimate 138 de persoane. De asemenea, au fost controlate 53 de autovehicule. Poliţiştii au verificat 5 agenţi de pază. Au fost aplicate 29 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 18 conform Legii nr. 61/1991, 9 conform O.U.G. nr.195/2002, 1 conform Legii nr. 12/1990. Valoarea sancţiunilor aplicate este de 9075 lei.

De exemplu, la data de 26 august a.c., în jurul orei 22:30 a fost depistat un tânăr, de 25 ani din com. Gropniţa, în timp ce conducea pe DJ 282 B, pe raza comunei Gropniţa, un moped fără a avea numerele de înmatriculare şi fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neânmatriculat şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările continuă.

La data de 26 august a.c., în jurul orei 18:30, a fost depistat pe strada Ştefan cel Mare şi Sfânt din oraşul Hîrlău, un bărbat, de 32 ani, care aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice profera cuvinte jignitoare, vulgare şi injurii la adresa trecătorilor, deranjând ordinea şi liniştea publică. Faţă de acesta a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 1.000 lei, conform Legii nr. 61/1991.

La data de 26.08.2017, în jurul orei 22.30 a fost depistat un tânăr, de 19 ani, din comuna Scobinţi, care a condus un autoturism pe strada Ştefan cel Mare şi Sfânt din orasul Hîrlău, fără a purta centura de siguranţă şi fără a semnaliza manevra de schimbare a direcţiei de mers. Faţă de acesta a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 290 lei, conform O.U.G. nr. 195/2002, iar ca măsură complementară i-au fost aplicate 2 puncte penalizare la permisul de conducere.

La data de 26 august a.c.,în jurul orei 17:30 a fost depistat un bărbat, de 51 ani, din comuna Deleni, care pe fondul consumului de băuturi alcoolice a provocat scandal pe drumul sătesc din localitatea Feredeni adresând cuvinte jignitoare, vulgare şi injurii unui cetăţean. Faţă de acesta a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 400 lei, conform Legii nr. 61/1991.

IPJ IASI

DE LA ACELAȘI AUTOR

Testele de salivă pentru elevi au ajuns la Iași

Inspectoratul Școlar Județean Iași a primit, ieri, 100.000 de teste de salivă pentru depistarea Covid. Acestea vor...

50.000 euro pentru intretinerea liniilor de cale ferata dintre Pascani – Ruginoasa si Sarca – Tg. Frumos

A fost scoasa la licitatie intretinerea caii ferate dintre Pascani – Ruginoasa si Sarca – Tg. Frumos...

Pe unde e bine să nu te afli în minivacanța de Ziua Națională a României. Harta care îți arată că poluarea este peste limita...

Poluarea poate fi verificată printr-o hartă, în timp real Echipa uRADMonitor cred în construirea a ceva care contează....

Ce s-a întâmplat cu “fata afgană”, care a ajuns pe coperta National Geographic și a devenit o imagine-simbol

"Fata afgană" cu ochi verzi, care a ajuns celebră în toată lumea după ce a apărut pe...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI