1.4 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 4, 2021

Ratele de promovare la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat au crescut. Genoveva Farcaş a făcut bilanţul primului an de mandat la Inspectoratul Şcolar Județean

Inspectorul Şcolar General prof. Genoveva Farcaş şi-a prezentat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, raportul de activitate după un an de mandat. În cadrul întâlnirii cu reprezentanţii presei, Genoveva Farcaş a vorbit despre proiectele derulate de către Inspectoratul Şcolar General Iaşi (ISJ) în ultimul an, despre colaborările cu universităţile ieşene şi cu diferite instituţii, dar şi despre proiectele şi planurile pe care ISJ-ul intenţionează să le deruleze în acest an calendaristic.

Astfel, şefa ISJ a trecut pe lista reuşitelor de până acum creşterea ratei de promovare a examenelor naţionale, la Evaluarea Naţională înregistrându-se un procent de promovare de 84,29%, comparativ cu 76,90% în anul precedent, iar la Bacalaureat a crescut rata de promovare de la 72,9 la 84,10. Unul dintre motivele acestei creşteri poate fi şi simularea suplimentară a acestor examene pe care ISJ-ul o derulează în primul semestru al fiecărui an, elevii şi profesorii lor reuşind astfel să pregătească mai bine materia pentru examenele propriu-zise.

Având în vedere că, la începutul mandatului său de inspector şcolar general, Genoveva Farcaş a trecut asigurarea accesului elevilor ca fiind prioritară pe lista acţiunilor pe care intenţiona să le întreprindă, şefa ISJ a prezentat şi o serie de proiecte prin care Inspectoratul Şcolar ieşean le-a implementat, împreună cu diverşi parteneri, pentru conştientizarea importanţei educaţiei sau pentru sprijinirea elevilor şi părinţilor aflaţi în dificultate. În acest sens, în acest an va fi organizată o dezbatere regională cu privire la abandonul şcolar.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Raport parlamentar, noiembrie 2021- deputat PSD, Vasile Toma

Gradul de încredere pe care cetățenii ți-l acordă este și trebuie să fie direct proporțional cu gradul...

Angajaţii instituţiilor publice vor primi vouchere de vacanţă în perioada 2022 – 2026

Angajaţii instituţiilor publice vor primi, în perioada 2022 – 2026, vouchere de vacanţă în valoare de 1.450...

Începe sezonul distracției pe gheață la patinoarul de la Palas!

Iarna se apropie cu paşi repezi, iar odată cu răcirea vremii vine şi distracţia pe gheață la...

Acest profesor din Boureni-Moțca a fost premiat de președintele Klaus Iohannis pentru că a ajutat zeci de copii să nu renunțe la școală! Gheorghe...

Un tânăr din Iași a fost decorat chiar de președintele Klaus Iohannis cu ordinul „Meritul pentru Învățământ”...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI