More

  Răspunsul unui funcţionar public unei femei care a solicitat acte pentru pamant: “Eşti om sau maimuţa…?”

  Array

  Încă un scandal la Primăria Paşcani din cauza problemelor nerezolvate de fond funciar. O femeie din Heci susţine că un salariat de la Biroul Agricol i-ar fi vorbit urat, în loc să o lămurească. “Eşti om sau maimuţa…?” i-ar fi spus funcţionarul public, Mihaelei Butila pentru că a insistat să afle de ce nu primeşte actele necesare pentru un teren agricol din Bosteni. Ea recunoaşte că s-a pierdut cu firea când a fost trimisă din nou la plimbare de cei care sunt plătiţi să rezolve astfel de probleme.

  Reclamanta povesteşte că trebuie să intre în posesia unei suprafeţe de teren de 2375 de metri pătraţi moştenită de la unul dintre bunici. În aceeaşi situaţie se mai afla alţi 4 nepoţi dar terenul este deţinut, fără acte, doar de unul dintre ei.

  Primăria neagă incidentul. Purtătorul de cuvânt spune că nici un funcţionar nu i-ar fi vorbit urât reclamantei şi că sunt martori care pot dovedi.

  În legătură cu actele pentru teren Primăria susţine că pentru eliberarea lor trebuie dezbătută, mai întâi, moştenirea, la care trebuie să fie prezenţi toţi cei care au dreptul să deţină bunurile fostului proprietar.

  Menţionăm că până acum au fost eliberate 4517 titluri de proprietate şi restituite aproape 3000 de hectare de teren dar mai sunt de de rezolvat peste 2100 de cereri şi aproape 3500 de hectare de teren.
  Cele mai multe probleme au rămas nerezolvate acolo unde a fost aplicat procentul de diminuare de 20%. De exemplu în suburbiile Bosteni şi Sodomeni sute de localnici aşteaptă să fie puşi în posesie cu terenurile moştenite.
  Fostul secretarul Mircea Zuzan spunea că sunt probleme uriaşe şi cu actele eliberate până acum. Peste 20% dintre ele trebuie refăcute din cauza unor erori făcute de funcţionarii Primăriei. Cele mai multe dintre ele sunt din cauza transcrierii greşite a numelor pe titlurile de proprietate.
  Mai mult, încă mai sunt sute de persoane care abia acum solicita reconstituirea dreptului de proprietate. Pentru toţi cei care nu au fost înscrişi până acum în registre de validare şi nu au adeverinţe de proprietate, singura şansă de a obţine titlul de proprietate este să se adreseze instanţelor de judecată.
  În prezent Primăria Paşcani mai are nevoie de peste 720 de hectare de teren pentru rezolvarea tuturor cererilor.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Începe vaccinarea personalului din învățământ. La Pașcani nu este nici un centru special pentru cadrele didactice

  De joi, 25 februarie a.c.m, incepe vaccinarea personalului din invatamant din judetul Iasi. Programarea se va realiza prin intermediul unităților de învățământ. Solicitările personalului...

  Primăria Pașcani anunță începerea campaniei de curătenie de primăvară în oraș

  Mai sunt cateva zile pana la prima luna de primavara, iar Primaria municipiului Pascani a anuntat ca va incepe campania de curatenie in oras....

  Cum puteți trimite sesizări la Primăria Pașcani

  Primaria Pascani a trimis un comunicat de presa despre modalitatile prin care cetatenii pot trimite sesizari catre administratia locala. Oamenii au mai multe variante,...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp