6 C
Paşcani
duminică, octombrie 24, 2021
Array

RAGCL sustine ca este pregatita sa furnizeze caldura. Un consilier a cerut inchiderea regiei iar subventiile sa fie folosite pentru cumpararea de centrale de apartament

Regia locala de termoficare din Pascani sustine ca este pregatita pentru furnizarea caldurii in acesta iarna. Un raport in acest sens a fost prezentat in sedinta de astazi a Consiliului Local chiar de directoarea regiei, Georgeta Sandu. Ea a precizat ca RAGCL a resit sa ajunga la zi cu plata facturilor la gazul metan si ca in acest an s-au mai debransat de la sistemul centralizat inca cca 100 de persoane.
Directoarea regiei a mai spus ca au fost debransate, fortat, cateva locuinte din scarile de bloc unde majoritatea locatarilor si-au pus deja centrale de apartament.
In replica consilierul PNL, Dorin Nechifor, a solicitat edilului sef masuri de protectie sociala pentru familiile care vor ramane, in acesta iarna, fara caldura. Viceprimarul Vasile Axinte a aratat ca masura a fost necesara deaorece cei care au centrale de apartament nu vor sa mai plateasca cotele comune pentru incazirea scarilro de bloc.
In acelasi context consilierul PSD, Benone Mihut a sugerat ca ar fi mai bine daca RAGCL ar fi inchisa iar Primaria sa plateasca cetatenilor cate o subventie ( de 3000 de lei ) pentru achizitionarea de centrale de apartament, in loc sa plateasca ajutoare de incalzire. La randul sau directoarea regiei a subliniat faptul ca subventiile la caldura au fost folosite exlusiv pentru plata facturilor la gaz metan si ca regia face eforturi pentru a se mentine pe linia de plutire.
Ideea inchiderii regiei si acordarea de subventii cetatenilor pentru cumpararea de centrale de apartament nu a fost pe placul primarului. El a spus ca, la un calcul simplu, efortul bugetar ar fi de peste 120 de milierde de lei vechi bani de care Primaria Pascani nu dispune. Primarul a mai spus ca trebuie gasite solutii pentru interconectarea centralelor termice din Pascani astfel incat sa functioneze doar o parte dintre ele, mai ales pe timpul verii, ptr furnizarea apei calde.
Si consilierul Vasile Haldan a atras atentia ca trebuie luate masuri de eficientizare a activitatii regiei, tocmai pentru ca pretul caldurii sa fie competitiv iar pascanenii sa se intoarca la sitemul centralizat de incalzire.
Mentionam ca in prezent mai sunt bransate la RAGLC 3928 de apartamente desi capacitatea sistemului este de 10 -12 mii de abonati. El a fost reabilitat in anul 1997 costurile fiind de cca 15 miliarde de lei vechi, aproape jumatate din suma fiind imprumutata de la BERD , restul finantarii find asigurat de Guvernul Romaniei .

Orizont.info

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI