More

  Promovabilitate de sub 50 % la simulare de clasa a VIII a, în județul Iași

  Array

  Simularea la Evaluarea Naţională, care s-a derulat în întreaga ţară în rândul elevilor de clasa a VIII-a, in luna februarie, a scos la iveală un rezultat intuit. Dacă elevii ar trebui să susţină examenul mâine, peste jumătate nu ar reuşi să obţină nici măcar nota 5. Cele mai proaste rezultate au fost la matematica. Insa la Pascani o scoala a obtinut promovabilitate de suta la suta., chiar daca are numai o clasa.

  evaluare nationala

  Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi au prezentat rezultatele oficiale obtinute de elevi la simularea Evaluarii Nationale (EN), la clasa a VIII-a. Fata de simularea din noiembrie 2013, cand procentul de promovare a fost de 45,18 la suta, la cea recent incheiata, procentul de promovare a fost de 46,14 la suta.
  La Limba si literatura romana au promovat examenul 67,6 la suta dintre elevi, comparativ cu 63,22, procentul de promovabilitate in 2013, iar la Matematica au promovat 29,4 la suta dintre elevi, fata de 31,74 la suta in noiembrie 2013.

  “Este un rezultat multumitor, dar ne-am dori ca acesta sa se imbunatateasca. As dori sa mentionez ca, in perioada urmatoare, vor fi organizate o serie de inspectii tematice ce vor avea in vedere exact gasirea unor solutii pentru imbunatatirea rezultatelor elevilor la Matematica. As vrea sa spun ca, desi la acest moment nu am datele complete, este posibil sa existe si unitati de invatamant unde niciun candidat nu a obtinut note peste 5, insa nu pot confirma care sunt acestea”, a declarat prof. dr. Camelia Gavrila, sefa ISJ.

  La Pascani, o singura scoala a obtinut promovare de suta la suta. Este vorba despre Colegiul “Mihail Sadoveanu” unde invata o singura clasa de a VIII a. Cea mai mare nota a fost de 10.00 la matematic, iar la romana 9.75.

  Exa­me­nele finale vor avea loc în perioada 23 iunie – 1 iulie. www.bittv.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident rutier cu o victimă în comuna Todirești. Mașină distrusă după impactul cu un stâlp – FOTO

  Accident rutier spectaculos luni seara, 19 aprilie, in jurul orei 20:00, in comuna Todiresti. Un sofer din Siretel ar fi pierdut controlul volanului, a lovit un stalp de pe marginea drumului si s-a rasturnat pe camp. //

  Propunere: Depozite de carte în sediile PNL și USR Pașcani

  Un consilier pășcănean propune ca organizațiile politice locale PNL și USR să renunțe la sediile actuale în favoarea extinderii corpului Bibliotecii Municipale ”Leonard Gavriliu”. //

  Un tânăr de 19 ani suspect în cazul înjunghierii din Moțca. A fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi

  Un tanar de 19 ani este principalul suspect in cazul agresiunii ce a avut loc vineri, 19 aprilie, in localitatea Motca, in care un barbat de 26 de ani a fost injunghiat. Presupusul agresor a fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi, unde va fi expertizat pentru a se vedea daca a avut discernamant sau nu in timpul comiterii faptei. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet