Primaria Pascani a lansat, din nou,  in dezbatere publica proiectul privin instituirea taxei de salubritate pentru persoanele fizice. Documentul a fost deja publicat pe site-ul institutiei si poate fi amendat cu sugestii si opinii de catre cetateni si asociatiile non-profit interesate, pana pe data 26 iunie 2017, urmand sa fie supus aprobarii Consiliului Local, in sedinta de la sfarsitul lunii iulie.
Conform proiectului persoanele fizice din Pascani ar urma sa achite serviciul de salubritate prin intermediul unei taxe speciale nu pe baza unei facturi, contractile incheiate urmand sa fie anulate. Taxa de salubritate ar urma sa fie de 10,16 lei de persoana pe luna, mai mica decat pretul actual al serviciului, aproape 13 lei de persoana.

Plata  se va face, nu la casieriile societatii, ci la cele ale Serviciului de Finante Locale, in patru transe trimestriale: pana pe 31 martie, 30 iunie, 30 septembrie si 31 decembrie, banii urmand sa fie transferati in conturile societatii De acesta data serviciul va fi impus la plata tuturor pascanenilor, nu doar celor care au incheiat contract cu societatea de salubritate, pe baza unei declaratii in care vor preciza numarul de persoane din familie.

Pentru persoanele juridice se va păstra sistemul de facturare, la pretul de 114 lei mc. Această măsură va rămâne valabilă şi după desemnarea operatorului regional. Primaria spera ca taxa sa fie aplicabila  imediat dupa aprobare, nu de la inceputul anului viitor conform uzantelor . in acest sens au fost solicitate precizari din partea Guvernului.
Măsura înlocuirii facturii cu taxa de salubritate este necesară pentru creşterea gradului de încasare iar serviciul să fie achitat de toţi locuitorii, nu doar de o parte din ei. În momentul de faţă doar 17000 din cei cca 34.000 de locuitorii ai Pascaniului plătesc salubritatea şi sunt încheiate cca 9800 de contracte, din 13.500 de locuinţe, sustine directorul societatii.

Mentionam ca este pentru a doua oara cand executivul local incearca sa impuna taxa de salubritate. Un proiect similar a fost supus dezbaterii publice in ianuarie 2015, dar a fost respins de cetateni desi taxa era propusa la 8 lei de persoana pe luna.

Pr. HCL Instituire Taxa Salubrizare in Pascani by orizontul pascani on Scribd

Slider
loading...