18.5 C
Paşcani
duminică, septembrie 26, 2021

Proiecte importate în dezbatere publică: noul cimitir, parcările şi ştrandul

Administratia din Paşcani supune dezbaterii publice trei proiecte importante pentru comunitate. Documentele au fost deja publicate pe site-ul instituţiei iar cei care au propuneri sau opinii le pot adresa pe email sau la Compartimentul Consiliere, Informare, și Relații cu Societatea Civilă,  până pe 20 iunie a.c.

Primul dintre ele este un studiu de oportunitate cu privire la înființarea Serviciului public pentru administrarea, întreținerea și exploatarea ștrandului din Municipiul Pașcani, dar şi Regulamentul de Organizare și Funcționare. În pachet se mai afla caietul de sarcini şi modelul contractului de delegare, forma de administrare  publică sau privata urmând să fie stabilită de consilieri, cel mai probabil în şedinţa ordinară din luna iulie.

Detalii aici
Al doilea proiect supus dezbaterii publice este este cel pentru înfiinţarea Serviciului public de administrare, întreținere și exploatare a cimitirelor din Municipiul Pașcani. Totodată a fost publicat şi Regulamentului de Organizare și Funcționare, precum şi caietului de sarcini și modelul contractului de delegare al serviciului. Şi în acest caz aleşii locali urmează să decidă cine va prelua administrarea serviciului.

Detalii aici

Al treilea proiect are ca scop înființarea Serviciului public pentru administrarea, întreținerea și exploatarea zonelor de parcare cu plată, inclusiv a parcărilor de reședință și ridicări vehicule din Municipiul Pașcani.

Detalii aici

Cele trei proiecte sunt iniţiate de primarul municipiului Paşcani. De-a lungul timpului, în legislativul local au mai fost dezbătute astfel de iniţiative, privind parcările şi cimitirele, la propunerea unor consilieri din opoziţie, dar au fost respinse.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Cum se cumpara o functie la Primaria Pascani. Monica Oneata a luat 1700 euro spaga de la absolventa de facultate, pentru un post la...

Un nou caz de inselaciune la Primaria Pascani. Un salariat al institutiei a promis unei tinere din...

Nici un titlu de proprietate, intr-un an de zile! Incompetenții din Primăria Pașcani dau vina pe alții. Functionarii cu experienta au fost lasati sa...

Conducerea Primariei Pascani reactioneaza vehement dupa ce prefectul judetului a spus ca a identificat probleme importante in...

Cresa din Pascani, in subordinea gradinitei. Care vor fi consecintele

Singura cresa din municipiul Pascani , nr 1 din zona Deal si-a pierdut personalitatea juridica si a...

Primarul Pascaniului, pozitiv Covid -19, dupa intalnirea cu presedintele Consiliului Județean Iași

Primarul municipiului Pascani, Marius Pintilie a fost depistat pozitiv cu Covid -19, desi a urmat schema complete...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI