3.2 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021
Array

Proiect european, la “Sadoveanu”

Dezbatere si gasirea de solutii si implementarea unor proiecte de catre participanti in comunitatile lor, pentru problemele actuale ale tinerilor, cum ar fi relatia dintre acestia si varstnici, dependenta de internet si tehnologie, importanta descoperirii modului de învățare al fiecăruia, dar si importanța ajutorului acordat persoanelor cu dizabilități. La acest proiect au participat 10 elevi din tari precum Grecia, Norvegia sau Rusia, iar din Romania, o pascaneanca. Este vorba despre Bianca Aelenei, eleva in ultimul an liceal, la Colegiul „Sadoveanu”. Intalnirea a avut loc in Republica Moldova, la Chisinau, in perioada 2 – 10 octombrie si face parte din proiectul TINACT – Tineret in Actiune, denumit Euro Bridge.
TINERET IN ACTIUNE

Țările partenere la acest proiect au fost: Azerbaidjan, România, Danemarca, Georgia, Grecia, Italia, Norvegia, Rusia, Turcia, Ucraina, iar tot acest mix de culturi le-a permis participanților să învețe in mod informal despre alte tradiții și obiceiuri sau moduri de gândire total diferite de ale lor.
Un alt castig important pentru scoala a fost stabilirea de viitoare parteneriate cu tarile participante. ziarulorizont.info

DE LA ACELAȘI AUTOR

O întrebare cheie pentru o problemă cheie: Vor beneficia România și românii de sumele puse la dispoziție prin Planul Național de Redresare și Reziliență?!

Peste două zile, Consiliul Afaceri Economice și Financiare va aproba Planul Național de Redresare și Reziliență al...

Întreruperi de apă, miercuri, la Boșteni

C.P. În vederea realizării unor lucrări de modernizare tehnologică a Stației de pompare a apei Hăznășeni, municipiul...

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Dumitru. Acum aflăm cum va fi iarna

Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe 26 octombrie pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de mir. Dacă în tradiția...

Noi reguli pentru slujbele religioase și procesiuni: distanţă de 2 metri între persoane, acces limitat în interior

Accesul credincioşilor în lăcaşul de cult şi în locaţiile unde se organizează slujbe şi adunări religioase se...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI