Slider

Sanse pentru tinerii absolventi de studii sanitare. Un spital din municipiul Pascani a demarat un proiect de voluntariat pentru a-i ajuta pe cei care abia ies de pe bancile scolii. Pentru a capata experienta si a-i invata cat mai multe, proaspetii absolventi pot lucra voluntar, timp de sase luni, in acest domeniu. La sfarsitul acestei perioade, vor primi certificate de aptitudini.

Spitalul CF din Pascani demareaza de la inceputul acestei luni proiectul de voluntariat “Impreuna pentru sanatatea noastra”. Mai exact, proaspetii absolventi ai unei scoli sanitare vor putea sa vina in unitatea medicala mentionata pentru a face practica si a se pregati pentru a intra pe piata muncii.

Conducerea spitalului a venit in ajutorul tinerilor care, inca de la sfarsitul anului trecut, au depus la secretariatul unitatii tot mai multe cereri pentru a fi primiti in practica.

Principalul scop al acestui program este de a-i ajuta pe absolventi sa aprofundeze cunostintele teoretice invatate in scolile postliceale sau din cursurile de infirmier si ingrijitor. Vor face practica in domeniul asistentei medicale dar si registratura, potrivit celor spuse de managerul interimar al spitalului, doctor Catalina Rosca.
La sfarsitul stagiului de practica, ce dureaza sase luni, voluntarii vor primi un certificat de aptitudini, ce ii vor ajuta sa isi gaseasca un loc de munca, in specialitatea studiilor.

Mentionam ca proiectul de voluntariat este coordonat de asistenta sef de la Sectia de Medicina Interna, Cristina Aissiou, iar conducerea spitalului isi doreste ca acest program sa continue cat mai multi ani.

Slider
loading...