1.1 C
Paşcani
luni, ianuarie 17, 2022

Programul Noua Casă: Românii, din nou dornici să-şi cumpere locuinţe. Cereri în valoare de 650 de milioane de lei de la începutul anului

Programul Noua Casă are un număr record de cereri de garantare pe zi şi este în topul celor mai căutate programe.

De la operaţionalizarea programului Noua Casă şi până la sfârşitul lunii martie, de 5.000 de astfel de solicitări, cu o valoare totală de 650 milioane de lei. Asta deşi în acest an a fost stabilit un plafon de 1.5 miliarde de lei.

Vorbim deja de sume care pot finanţa noi locuinţe în valoare de 1.3 miliarde de lei. Aşadar suma pentru care se poate aplica în acest an a fost deja cerută de români în proporţie de 43%. Vorbim despre cifre record dacă ţinem cont că în fiecare zi se înregistrează aproximativ 200 de noi cereri pentru o nouă locuinţă.

Aşadar şi în acest an românii îşi doresc o nouă casă, fie apartament sau casă.

Record de solicitări pentru Programul Noua Casă

Plafoanele de garantare ale programelor guvernamentale aferente anului 2021 au fost angajate în proporţie de 7% până la 43%, în primele 13 zile de la lansare, a anunţat Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).

Potrivit sursei citate, programul Noua Casă, cu un număr record de cereri de garantare pe zi, şi Agro IMM INVEST se află în topul programelor cu cel mai mare grad de angajare. De la operaţionalizarea Programului Noua Casă, la sfârşitul lunii martie 2021, au fost acordate circa 5.000 de garanţii, cu o valoare de aproximativ 646 milioane de lei, care susţin finanţări de circa 1,26 miliarde de lei.

Astfel, plafonul de garantare alocat programului pentru anul 2021, în valoare de 1,5 miliarde lei, este deja angajat în proporţie de 43%, iar solicitările zilnice de garantare înregistrează un record cu peste 200 de solicitări pe zi. Termenul de aprobare a garanţiei, în cazul unei documentaţii complet şi corect întocmite, este de maximum 48 de ore de la transmiterea solicitării de garantare de către finanţatorii înscrişi în program.

Sursa Observator

DE LA ACELAȘI AUTOR

Cheesecake cu ciocolată: reţetă fără coacere

Potrivit antropologilor, primele prăjituri cu cremă de brânză proveneau...

Horoscop săptămânal 17-23 ianuarie 2022: Scorpionii au nevoie de un ritm de viață mai calm

Horoscopul săptămânal pentru 17-23 ianuarie 2022 îți spune dacă vei...

Minivacanţă de trei zile pentru angajații români, în această lună

Românii vor avea parte de o nouă minivacanţă de...