3.2 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021
Array

Profesorii din județ se pregătesc de grevă

Peste o suta de profesori din Pascani, Targu Frumos, Harlau si comunele din judetul Iasi vor iesi in strada, joi, 24 octombrie, pentru a aduce la cunostinta Prefecturii Iasi si a parlametarilor din judet problemele cu care se confrunta invatamantul romanesc in aceasta perioada. Protestul Sindicatului de Invatamant Spiru Haret Iasi va avea loc intre orele 15.00 -17.00 in fata Prefecturii Iasi.

Mirel Pristavu

Presedintele organizatiei sindicale, Mirel Pristavu se va intalni joi si cu prefectul Romeo Olteanu pentru a discuta si inmana o lista de probleme specifice sectorului de activitate a invatamantului preuniversitar.

Tot pe aceeasi tema va avea loc vineri, 24 octombrie, dimineata si o intalnire cu palamentarii judetului, pana acum singurul care a raspuns prezent fiind senatorul Sorin Lazar, din Colegiul Electoral Targu Frumos si Harlau, desi in judet sunt 16 deputati si 7 senatori.

Printre revendicările sindicatului se numără: modificarea legii educaţiei, alocarea a 6% din PIB pentru învăţământ, dar si o lege specială pentru salarizarea personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic.

“Mentionam ca in măsura în care aceste acţiuni nu vor avea efectul scontat, începând cu 1 noiembrie, FSE „Spiru Haret“ va demara acţiuni de protest la nivel national, care pot culmina cu blocarea anului şcolar şi închiderea unităţilor de învăţământ” conform unui comunicat de presa transmis pe adresa redactiei. ziarulorizont.info

DE LA ACELAȘI AUTOR

O întrebare cheie pentru o problemă cheie: Vor beneficia România și românii de sumele puse la dispoziție prin Planul Național de Redresare și Reziliență?!

Peste două zile, Consiliul Afaceri Economice și Financiare va aproba Planul Național de Redresare și Reziliență al...

Întreruperi de apă, miercuri, la Boșteni

C.P. În vederea realizării unor lucrări de modernizare tehnologică a Stației de pompare a apei Hăznășeni, municipiul...

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Dumitru. Acum aflăm cum va fi iarna

Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe 26 octombrie pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de mir. Dacă în tradiția...

Noi reguli pentru slujbele religioase și procesiuni: distanţă de 2 metri între persoane, acces limitat în interior

Accesul credincioşilor în lăcaşul de cult şi în locaţiile unde se organizează slujbe şi adunări religioase se...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI